Július végén felszállhat a Eurowings Discover

Forrás: turizmus.com

 2021. június 21. 10:48

A múlt héten megkapta az engedélyeket a német légügyi hatóságtól a Lufthansa új leányvállalata, a Eurowings Discover – számolt be a Reuters. Az első járat július 24-én szállhat fel Frankfurtból.

A Lufthansa még 2019 végén döntött arról, hogy új fapados márkát alapít az interkontinentális útvonalakra.

Az új diszkont légitársaság eredetileg – a Lufthansa másik leányvállalatától, a Eurowingstől eltérően – csak a távoli nyaralódesztinációkra koncentrált volna, ehhez képest a novemberben kezdődő téli menetrendjében rövid- és közepes távú úti célok (pl. Kanári-szigetek, Egyiptom, Marokkó) is szerepelnek majd. A Lufthansa jelenleg nagyobb hangsúlyt helyez a nyaralójáratokra, mint a koronavírus-járvány előtt, mivel a nyereségesebbnek számító üzleti utak piaca lassabban tér magához.

Az első járat Frankfurtból Mombasába, onnan Zanzibárra fog közlekedni.

A Lufthansa tájékoztatása szerint augusztustól indulnak járatok heti háromszor Punta Canába (Dominikai Köztársaság), heti ötször Windhoekba (Namíbia), októbertől pedig hetente háromszor Las Vegasba és Mauritiusra. Novembertől szintén heti háromszor Bridgetownba (Barbados), Montego Bay-be (Jamaica) és a kubai Varaderóba közlekedik a légitársaság.

Az új diszkont légitársaság a múlt héten kapta meg az engedélyeket

Fotó: Lufthansa.com

A légitársaság flottája 2021-ben maximum 11 repülőgépből áll majd, és a jövő év közepéig bővül 21 repülőgépre, ebből tíz gép Airbus A320-as, 11 pedig A330-as lesz.

A németországi kiindulóállomás ebben az évben csak Frankfurt lesz, jövőre már Münchenből is indulnak járatok.

A légitársaság pilótái és légiutas-kísérői többek között a járvány miatt tavaly megszűnt SunExpress Deutschlandtól és Germanwingstől érkeznek a társasághoz, egyelőre mintegy 350 munkatársat vesznek fel.