Júliustól már tíz országba indít járatokat Magyarországról a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2021. július 01. 15:03

A horvát tengerparti városok mellett Erdélybe, Prágába, Pozsonyba, Krakkóba és Ljubljanába is újraindulnak a közvetlen összeköttetések. Több magyar város is visszakerül a hálózatba, már Pécsről, Szegedről, Harkányból és Siófokról is foglalhatók utazások.

A FlixBus kilenc hónap szünet után június 10-én indította újra nemzetközi távolsági járatait Budapestről. Az első hetekben a környező fővárosokba, Bécsbe, Belgrádba és Zágrábba indultak buszok. A járványügyi intézkedések enyhülésének és az utazási igények növekedésének köszönhetően a járatsűrűség emelkedik és a kínálat július 1-től jelentősen bővül.Visszatérnek többek között a horvát tengerparti járatok, így ismét lesznek közvetlen FlixBus-összeköttetések Magyarország és Dalmácia között. Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split is az úti célok között van. Az éjszakai buszokkal heti kétszer, pénteken és vasárnap akár kevesebb mint nyolc óra alatt a tengerhez érhetnek az utasok Budapestről. Egy átszállással a hét további napjain is elérhetőek isztriai és dalmát nyaralóhelyek.

Július 1-től újraindulnak a járatok Magyarország és Erdély között is. Románia nyugati felének közel 15 településére lehet újra utazni zöld távolsági busszal. Kezdetben az útvonaltól függően hetente kettő-négy alkalommal indulnak közvetlen nemzetközi távolsági járatok többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Nagyszeben, Brassó, Arad, Temesvár és Budapest között.

Már tíz országba lehet eljutni a FlixBus zöld buszaival

Fotó: FlixBus

További európai célállomások is elérhetővé válnak a nyári főszezonban, például Szlovéniában Ljubljana és Maribor, Németországban Berlin és Hamburg, Lengyelországban Varsó és Krakkó, Csehországban Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony és Donovaly.

A magyar városok közül Pécs, Harkány, Siófok és Szeged is ismét a hálózatba kerül. Pécsről és Harkányból Eszékre és Bécsbe, Siófokról a horvát tengerpartra, Szegedről osztrák, német és román városokba, például Bécsbe, Berlinbe, Drezdába, Hamburgba, Temesvárra és Aradra lehet utazni.

„Csupán három héttel azután, hogy megkezdtük Magyarországot érintő járataink forgalomba állítását, számos népszerű úti cél kerül vissza kínálatunkba. Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudjunk az utazási kedv növekedésére. Hiszünk abban, hogy kényelmes, rugalmas és megfizethető közösségi közlekedési lehetőséget biztosítva nagyban hozzájárulhatunk a turizmus zöld újraindulásához” – mondta el Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

A FlixBus járatain a szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező.

A társaság azt kéri ügyfeleitől, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit és csak akkor induljanak útnak, ha ezeknek teljes mértékben meg tudnak felelni. Amennyiben az utazást valamilyen oknál fogva módosítani kell, az utasok ezt az indulás előtti tizenötödik percig megtehetik.