Júliustól Nisbe is repülhetünk Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2019. május 08. 10:29

Júliustól tizenkét új útvonalon – köztük Budapesten is – indít járatokat a szerbiai nagyváros Nis repülőteréről az Air Serbia.

A légitársaság egy repülőgépét állomásoztatja majd a dél-kelet szerbiai város repülőterén, miután megnyerte azt a PSO-tendert, amelynek keretében a szerb kormányzat közérdek miatt támogatja az új járatok nyitását – adja hírül az Aiportal.hu.

A légitársaság új útvonalai júliustól Nisből: Baden Baden, Bologna, Budapest, Frankfurt Hahn, Friedrichshafen, Göteborg, Hannover, Ljubljana, Nürnberg, Róma, Salzburg és Tivat.

Az Air Serbia négyéves szünet után tér vissza Budapestre

Fotó: wikipedia / Mark Harkin

Tivat kivételével a minden útvonalon hetente kétszer repül majd az Air Serbia, egész évben, azaz a téli menetrendben is. Tivatba csak a nyári időszakban indulnak majd járatok, de hetente háromszor.

A megállapodás szerint a légitársaság arra kötelezi el magát, hogy egy, legalább 125 utas szállítására képes repülőgépet állomásoztasson a nisi repülőtéren.

A május elején lezárult pályázaton egyedül az Air Serbia indult el, bár több légitársaság is érdeklődött a lehetőség iránt. A pályázaton nyertes szerb légitársaság évente ötmillió eurót kap a kormánytól öt éven keresztül a járatok fenntartásáért cserébe.

Az Air Serbia négyéves szünet után tér vissza Budapestre, 2015 végéig Belgrádból üzemeltetett a légitársaság járatokat Ferihegyre ATR turbólégcsavaros gépeivel.

Kapcsolódó cikkek