Júliustól újraindítja budapesti járatát az Air China

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. június 26. 18:27

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett arra: több mint két éve, hogy a koronavírus első hullámai alapjaiban rengették meg a világot. Országok zártak be, kereskedelmi láncok szakadtak meg, vagy éppenséggel légi összeköttetések szűntek meg.

A világjárvány egy olyan kihívás volt, amellyel minden országnak meg kellett küzdenie, hogy napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nyerjük vissza régi életünket.

"Magyarország ebben jól helytállt, így most már világviszonylatban is folyamatosan építhetjük vissza mindazt, amit a vírus elvett tőlünk. Ennek mérföldköve most az Air China döntése, ami alapján a kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost" - olvasható a bejegyzésben.A légitársaság weboldalán elérhető adatok szerint az Air China A330-as repülőgépei hetente egyszer, csütörtökönként közlekednek Peking és Budapest között. Az Airportal szerint a járat helyi idő szerint 14 órakor indul a pekingi Capital nemzetközi repülőtérről, Budapestre pedig itteni idő szerint 19 órakor érkezik meg. Visszafelé 21 óra 35-kor indul, de a foglalási rendszer szerint nem közvetlenül Pekingbe, hanem Tiencsinbe, amelyet “tranzit megállóként” mutat az Air China oldala.

A menetidő Budapestről Pekingbe a repült útvonaltól függően várható 10-12 óra helyett 31 óra 25 perc. Vélhetően Tiencsinben a járvány miatti előírásoknak megfelelő tesztelés és/vagy karantén indokolja a szokásosnál hosszabb menetidőt.

airchina_123rf

A kínai légitársaság július 7-én több mint két év után indítja újra járatát Peking és Budapest között

Fotó: jvdwolf/123rf.com

Szijjártó Péter szerint a bejelentés komoly jelentőséggel bír a magyar gazdaság szempontjából is, hiszen mind a turizmus, mind a kereskedelem hatalmas lendületet kap azzal, hogy Budapest ismét közvetlenül elérhetővé válik a kínai fővárosból. Bejegyzésében felidézte: "több mint hét évvel ezelőtt, 2015. május 1-jén fogadtuk az Air China első közvetlen Peking-Budapest járatát, amely a későbbiekben is nagy sikerrel üzemelt."