Mától Ciprusra is korlátozások nélkül utazhatunk

Forrás: turizmus.com

 2022. június 01. 13:47

Ciprus június 1-jén, szerdán megszünteti az összes, koronavírus járvánnyal kapcsolatos fennmaradó utazási korlátozását. Így a beutazáshoz mától nem szükséges a koronavírus elleni oltást vagy felépülést igazolni, sem negatív tesztet bemutatni.

Yiannis Karousos közlekedési miniszter szerint a döntéssel a szigetország "visszatér a normális utazási körülményekhez." Karousos elmondta, hogy a Ciprusra irányuló légi utasforgalom az előzetes számítások szerint májusban elérte a járvány előtti szint 77 százalékát, és naponta mintegy 30 ezer ember érkezett az országba – írja a TTG.

"Természetesen nagy erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy tovább növeljük ezt az arányt és a kihasználtságot, de az eredmények meglehetősen pozitívak" – tette hozzá a miniszter.

ciprus_123rf

Ciprusra is korlátozások nélkül lehet utazni mától

Fotó: 123rf.com

Hozzátette, hogy a repülőtereken való maszkviselésre vonatkozó szabályokról az ország egészségügyi minisztériuma fog dönteni. "Ha a minisztérium a repülőtéri csarnokokat magas kockázatú területnek minősíti, akkor továbbra is maszkot kell majd hordani a belső terekben" – mondta Karousas. Jelenleg minden beltéri nyilvános helyen kötelező a maszk a hat évesnél idősebb személyek számára.