Június 17-től indulna újra Budapestről több légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2020. május 01. 10:42

A jobb eligazodás érdekében újraszámozzák a beszállítókapukat és az eligazító táblákat is kicserélik a Budapest Airporton, ahová fokozatosan tér vissza a forgalom májustól.

A Budapest Airport az alacsony utasforgalom időszakát kihasználva április végén megkezdte a 2-es terminálon található beszállítókapuk újraszámozását, melynek köszönhetően a jövőben egyszerűbbé válik a terminálokon történő eligazodás. A korábbi A, B, C és D jelű kapuk helyett a jövőben a 2A terminálon A jelű, a 2B terminálon B jelű beszállítókapuktól indulnak a repülőgépek – közölte a Budapest Airport.

Az elkövetkező hetekben a terminálon található többi eligazító táblát is lecserélik, így az utasok tájékozódását egységes és letisztult feliratok segítik majd magyar, angol és kínai nyelven. A táblák háttérvilágítását a korábbi fénycsöves helyett energiatakarékos LED-es technológiára cserélik.

Az összes eligazító táblát lecseréli a repülőtér

Fotó: Budapest Airport

Az American Airlines és az Air Canada Rouge sem jön már idén Budapestre

A közlemény szerint a jelenlegi becslések alapján az utasforgalom az eredetileg tervezett 17 helyett 9-11 millió között lehet idén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és a számítások szerint 2022-ben sem érheti el a válság előtti szintet.

Az országhatárok megnyitását és a légi járatok újraindulását követő időszakban az előrejelzések alapján a korábbinál kevesebb légi utast köszönthetnek majd a repülőterek; az utazási kedv egészségügyi megfontolások és gazdasági okok miatt várhatóan csak fokozatosan tér vissza.

Először várhatóan az európai járatok és útvonalak indulnak újra, majd határnyitástól függően a többi régió. A Wizz Air május elejétől több járat üzemeltetését is elindította, és júniusban is fokozatosan tér vissza a forgalom: néhány légitársaság már jelezte a Budapest Airport felé, hogy június 17-től tervezi az újraindulást. Azonban az American Airlines és az Air Canada Rouge már bejelentette, hogy idén biztosan nem üzemeltet közvetlen tengerentúli járatot Budapestre, ami azt jelenti, hogy 2021-re elhalasztott desztináció Philadelphia, Chicago és Torontó.

A Budapest Airport veszteségeinek mértéke nagyban függ attól, hogy a járatok mikor és milyen ütemben indulnak újra, és az utasforgalom milyen gyorsan tér vissza a korábbi szint környékére. A jelenlegi előrejelzések szerint az általános pénzügyi helyzet miatt osztalékfizetésre sem ebben az évben, sem pedig 2021-ben nem lesz mód – olvasható a közleményben.