Török fapados légitársaság indít Budapest–Isztambul járatot

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. május 10. 18:49

A török AnadoluJet diszkont-légitársaság és a Budapest Airport közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy június 2-án indul a Turkish Airlines leányvállalatának Budapest–Isztambul járata.

Ám még mielőtt bemutatkozott volna a légitársaság, Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője foglalta össze röviden, miként használták ki a koronavírus okozta kiesési időszakot a reptéren. Elmondta, hogy míg 2019-ben 16,13 millió utas fordult meg a főváros légikikötőjében, 2020-ban csak 3,85 millió, tavaly pedig a pozitív tendenciák miatt már 4,62 millió, idén pedig megcélozták a 12 milliós utasszámot. A normalitás visszatérésére azonban 2023-ig kell várni.Jelenleg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 35 légitársaság repíti az utasokat 122 desztinációba, még ha a járatsűrűség csökkent is. A törökországi városokba pedig idén hét százalékkal több hely áll az utasok rendelkezésére.

A pandémiás időszakban számtalan felújítást, korszerűsítést végeztek a reptéren, többek között a becsekkolásnál és a csomagfeladásnál.

Serhat Tezgen, a AnadoluJet török légitársaság képviselője tart előadást

Fotó: turizmus.com

A vendégek részéről az AnadoluJet értékesítési osztályát képviselő Serhat Tezgen tartott prezentációt a Turkish Airlines családjához tartozó légitársaságról, amely június 2-tól kezdődően heti három alkalommal – csütörtökön, pénteken, vasárnap – repül a Budapest–Isztambul Sabiha Gökçen reptér útvonalon.

Török fapados hozza közelebb Isztambult Budapesthez

Fotó: 123rf.com

Elhangzott: a fapados légitársaság 48 nemzetközi és 41 törökországi desztinációt szolgál ki, Tezgen pedig részletesen ismertette, hogy melyik törökországi reptérről hova indítanak járatokat, továbbá a szolgáltatásokról és azok tarifáiról is tájékoztatott.

Az egységesen Boeing 737-800-as gépeket használó AnadoluJet is megsínylette a koronavírus okozta kiesést, de 2021-ben így is 13,3 millió utas váltott jegyet a járataikra.