Június elején indulnak az első charterjáratok Törökországba

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. május 10. 17:16

A nyár folyamán tucatnyi charterjáratot terveznek indítani a hazai utazásszervezők Törökországba.

A magyar utazók kedvelt nyári úti célja immár évek óta Törökország. Miután Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, hogy a két ország állampolgárai oltási igazolással szabadon utazhatnak, a desztinációval foglalkozó utazásszervezők a forgalom fellendülésére számítanak.

Tolga Deniz Sariyüce, a vezető Törökország-specialista Sun & Fun Holidays ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy heti hét járatuk indul a nyáron Magyarországról, ezek közül az egyik Debrecenből közlekedik.

Az irodának június 6-án indul az első törökországi járata, 600 szállodával van szerződésük, míg társcégüknek, a Last Call Travelnek 150 török hotel szerepel a kínálatában. A szakember bízik abban, hogy a bejelentés után nőni fog az érdeklődés a desztináció iránt.

Antalya hosszú évek óta a magyar turisták kedvence, a járvány után ismét az egyik legnépszerűbb charteres úti cél lehet

Fotó: 123rf.com

Az Orex Travelnek két török járata biztos lesz a nyáron, a honlapjukon elérhető információk szerint június 5-én, szombaton indul az első Antalyára a Corendon Airlines gépével. Második járatuk szerdánként közlekedik június 16-tól. Terveznek egy járatot Debrecenből is, amennyiben lesz megfelelő számú érdeklődő.

Éles Orsolya, az Orex Travel foglalási menedzsere elmondta, hogy miután a járvány terjedésének megelőzése érdekében a Ramadán idejére szigorú lezárásokat léptettek életbe Törökországban, több lemondás is érkezett irodájukhoz. A szakember – aki néhány napja tért vissza Törökországból – felhívta a figyelmet, hogy a lezárások, így a kijárási tilalom a turistákat nem érinti, a szállodák a tengerparton ugyanúgy működnek, mint korábban. A május 17-ig érvényes lezárásokkal a török hatóságok csak azt akarták elérni, hogy a Ramadán végi háromnapos ünnepen minél kevesebben utazzanak.

Mint megtudtuk, a török tengerparti szállodák sorra nyitják meg kapuikat a vendégek előtt, jelenleg osztrák, német és ukrán turistákkal lehet találkozni. A szállodák tulajdonosai az utóbbi egy év során rengeteg létesítményt felújítottak, a hotelek felkészültek a turisták biztonságos fogadására: például plexifal mögül szolgálják ki az étteremben a vendégeket.

Június 13-án indul el a Kartago Tours első törökországi járata – tudtuk meg Füri Mihályné ügyvezetőtől. Az irodának a vasárnapi járat mellett egy szerdai gépe is közlekedik júliustól, Debrecenből a Sun & Fun járatán foglaltak block-seat helyeket.

Az Anubis Travel heti négy charterjáratot tervez Törökországba idén nyáron, közölte lapunkkal Ahmed Bahgat ügyvezető igazgató. A Pegasus Airlines gépeivel szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap repülnek majd Antalyára, a tervek szerint június közepétől október végéig.

Amint arról még március elején beszámoltunk, Budapest és Antalya között június 4. és szeptember 24. (utolsó visszaút) között, pénteki napokon indít charterjáratot a TUI a Freebird Airlines gépeivel.

Az IBUSZ hosszú évek kihagyása után idén újraindította a saját szervezésű törökországi utak programozását. Június 13-tól heti rendszerességgel, szerdai és vasárnapi napokon közlekednek a charterjárataik a Smartwings üzemeltetésével budapesti bázisú géppel, melynek köszönhetően utasbarát menetrendet tudnak biztosítani utasaik számára. A közel 100 szálloda nagyrészt lefedi a magyar utasok igényeit Antalyától Alanyáig, szinte minden ismert, közkedvelt hotel megtalálható kínálatukban – tudtuk meg Balogh Csaba értékesítési vezetőtől.