Júniusban jön a BalatonBike365 Fest: ingyenes bringatúrák két napon át

Forrás: turizmus.com

 2022. május 24. 17:28

Ingyenes futamokkal vár minden kerékpárost június 11–12-én az 1. BalatonBike365 Fest a Balaton körül, több helyszínen.

A több helyszínen, de azonos időben megrendezésre kerülő BalatonBike365 Fest kétnapos kerékpáros fesztivál a gyerekektől a családi túrázókon át, egészen a felnőtt kerékpárversenyzőkig kínál különböző izgalmas bringás programokat.

A Magyar Kerékpáros Szövetség az általa megvalósított  BalatonBike365 fejlesztési projekt lezárásaként rendezi meg az eseményt, melynek minden futamára ingyenes a nevezés. A futamok létszáma limitált, a nevezés pedig előzetes regisztrációhoz kötött.

A BalatonBike365 projekt a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg, mintegy 800 km-nyi kerékpározható út kitáblázásával és hálózatba rendezésével, a hozzá tartozó (6 idegen nyelven is beszélő) honlap és applikáció létrehozásával, három kerékpáros szolgáltató központ megépítésével, valamint 24 kerékpáros pihenő telepítésével. A terepi kerékpározás kedvelőit két teljesítménytúra is várja, június 11-én a Balatontól délre, míg június 12-én a Balatontól északra eső csodálatos erdőkben gravelezhetnek a jelentkezők. Az országúti kerékpárosok június 11-én Keszthelyen és környékén próbálhatják ki a BalatonBike365 aszfaltos útvonalait, a befutó a meredek rezi hegytetőn kap helyet.A futamok résztvevői a rajtcsomagban ajándék BalatonBike365 kulacsot kapnak, a versenyek résztvevőit több korcsoport kategóriában is díjazzák a szervezők.

Minden korosztálynak és edzettségi szintnek lesznek futamok a BalatonBike365 Festen

Fotó: balatonbike365fest.hu

A családi túrázókat könnyű útvonalakon várják mindkét napon, Balatonfüredről, Keszthelyről és az Aliréti vadászháztól is indulnak túrák. Szintén a teljes hétvégén kipróbálható lesz egyszerre három helyszínen is a gyerekeknek szóló kerékpáros ügyességi pálya, ahol bukósisakot és kerékpárt is biztosítanak a szervezők.

2022. június 11., szombat

Déli-régió:

 

Nyugati régió:

 

Északi-régió:

 

2022. június 12. , vasárnap

Déli-régió:

 

Nyugati régió:

 

Északi-régió:

 

Az összes futam és program részletes információja, valamint az internetes előnevezési felület elérhető a balatonbike365fest.hu oldalon.