Júniusban száll fel a Norse Atlantic Airways első New York-i járata

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2022. május 07. 12:30

Júniusban indítja első transzatlanti járatait a tavaly alapított Norse Atlantic Airways, a jegyárusítás már megkezdődött.

Nyáron indulnak a tavaly alapított, norvég diszkont légitársaság, a Norse Atlantic Airways járatai New York JFK-re, Fort Lauderdale-be, Orlandóba és Los Angelesbe. Az első, New Yorkba induló gép június 14-én száll fel Oslóból, ezt a járatot július 4-től naponta kínálják majd – tudta meg az aero.de.

Fort Lauderdale-be és Orlandóba június 18-án, ill. július 5-én indítja el járatait a légitársaság, az első Los Angeles-i járat pedig augusztus 9-i dátummal szerepel a menetrendben. A légitársaság a tervek szerint később Párizs Charles de Gaulle repülőtérről és London-Gatwickról is repülni fog Amerikába.

Bjørn Tore Larsen alapító-vezérigazgató szerint a légitársaság már februárban készen állt a startra, az omikron variáns miatt azonban későbbre halasztották az indulást.

Júniusban indulnak a Norse transzatlanti járatai

Fotó: Norse Atlantic Airways

A jegyek árusítását egy hete kezdte meg a légitársaság, közleményük szerint New Yorkba 995 norvég koronáról (kb. 38.000 Ft), Fort Lauderdale-be és Orlandóba 1497 koronáról (kb. 58.000 Ft), Los Angelesbe pedig 1797 koronáról (kb. 70.000 Ft) indulnak az árak adókkal együtt.

Az új légitársaság 15 Boeing 787-8-as és 787-9-es géppel repüli majd a távokat. A repülőgépek korábban a Norwegian tulajdonában voltak, amely azonban tavaly év elején megszüntette hosszú távú járatait.