Júniustól heti két repülőjárat jár majd Budapest és egy újabb kínai város közt

Forrás: MTI

 2024. április 24. 09:26

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

A tárcavezető a Vang Veng-tao kínai kereskedelmi miniszterrel folytatott tárgyalását követően közölte, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között, júniustól Budapest és Sencsen (angolul Shenzhen) között heti két járat fog közlekedni.

"Ez azt jelenti, hogy júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlenül Budapestről, 19-re nő a légijáratok száma hetente, ez már másfélszer annyi, mint a Covid előtti időszakban volt, és jóval több, mint bármely más közép-európai repülőtér, illetve város elérhetősége Kínából" – mutatott rá.

sencsen_123rf

Sencsen a külföldi befektetések egyik központja Kínában, és az 1970-es évek óta a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa

Fotó: 123rf.com

"A két ország közötti összeköttetések tovább bővülnek, és ezáltal még jobb feltételeket biztosítanak a kereskedelmi-gazdasági együttműködés fejlesztésének" – tette hozzá.

Előző nap jelentették be, hogy idén nyártól Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, nem sokkal korábban pedig a járatindítást Kantonba.