Mától a török AnadoluJettel is repülhetünk Isztambulba

Forrás: turizmus.com

 2022. június 02. 17:44

Isztambul, az egyszerre európai és ázsiai város különleges kultúrájával és izgalmas történelmi múltjával sok utazó kedvence. Budapestről is magyarok tízezrei utaznak minden évben a török városba, és ezt júniustól már az AnadoluJet járataival is megtehetik.

A Turkish Airlines leányvállalata a nyár első hónapjától heti háromszor – csütörtökön, pénteken és vasárnap – repül Budapest és az Isztambul Sabiha Gökcen Nemzetközi Repülőtér között, 189 férőhelyes Boeing 737-800-as repülőgépeivel.

Az AnadoluJet járataira vásárolt jegyek sajátossága, hogy bár diszkont-légitársaságról van szó, az ár tartalmazza az étkezést, sőt, ezen túl igénybe lehet venni az étlapról történő ételválasztást is.

A légitársaság a Turkish Airlines (TK) kód alatt üzemel és a repülőjegyeket is így lehet megvásárolni, összesen 48 nemzetközi és 41 török célállomásra. A repülések kiszolgálását a Turkish Airlines légiutas-kísérő és pilóta személyzete látja el, a karbantartási folyamatokat pedig a Turkish Technic végzi.

repter

Júniustól már az AnadoluJettel is repülhetünk Isztambulba

Fotó: Budapest Aiport / Baranyi Róbert

Érdemes tudni továbbá, hogy Isztambulon keresztül átszállással további úti célok érhetők el az AnadoluJet járataival: Törökországon belül Ankara, Antalya, Dalaman, Bodrum és Izmir, a nemzetközi desztinációk közül pedig Dubai, Tel Aviv, Tbilisi, Teherán, valamint Baku.

A Budapest Airport közleménye szerint Şamil Karakaş, az AnadoluJet első alelnöke elmondta, hogy a ma indított Isztambul Sabiha Gökçen–Budapest járatukkal együtt már összesen 50 külföldi repülőtérre jutottak el, s az első járaton 160 utassal 80 százalékos kihasználtságot értek el.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta, a Budapestről elérhető célállomások száma újra elérte a járvány előtti szintet, a nyár folyamán pedig újabb útvonalak és járatok indulása várható.