Júniustól újra repül a LOT Budapest–New York járata

Forrás: turizmus.com

 2021. december 23. 15:30

A lengyel légitársaság bejelentette, hogy 2022. júniusától újraindítja közvetlen repülőjáratát Budapest és New York között.

A pandémia miatt átmenetileg felfüggesztett járat nagy népszerűségnek örvendett az utasok körében, jövő nyártól pedig újra átszállás nélkül elérhető lesz New York a heti háromszor közlekedő Boeing 787 Dreamlinernek köszönhetően adta hírül a Budapest Airport.

A LOT lengyel légitársaság 2018. 05. 03-án indította el Budapest-New York közvetlen járatát, amely folyamatosan működött a két város között. A koronavírus-járvány azonban a hosszútávú járatokat érintette leginkább, így a pandémia első hulláma alatt hozott szigorítások következtében az útvonal átmeneti leállítására volt szükség.

A jelenlegi enyhülő korlátozások, az átoltottság és a visszatérő utazási kedv azonban újra lehetővé tette a Budapest–New York JFK járat újraindítását és teljeskörű üzemelését. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb városa újra heti három közvetlen járattal elérhető lesz júniustól Budapestről. A járat New York legforgalmasabb légikikötőjére, a John Fitzgerald Kennedy Nemzetközi Repülőtérre közlekedik majd.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta: „Az új útvonalak iránti kereslet és az utazási kedv a hazai és a külföldi piacokon párhuzamosan növekszik a közvetlen járatok iránti kereslettel, így az új, illetve az újraindított járatok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Budapest Airport koronavírus-járványt követő fellendülésében".

Hozzátette: "A Budapest Airport célja továbbra is az, hogy amint lehet, visszaépítsük a Budapestről üzemelő hosszútávú járatokat, ezzel is segítve az ország turizmusának újbóli megerősödését. Járatfejlesztési csapatunk fáradhatatlanul dolgozik azon a légitársaságokkal és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen, hogy a hosszútávú járatok minél előbb visszatérjenek a repülőtérre. Épp ezért nagy örömmel üdvözöltük a LOT lengyel légitársaság döntését, hiszen két év kihagyás után júniustól újra lehetőségük lesz az utasoknak átszállás nélkül eljutni New Yorkba és vissza."

A magyar utazóközönség körében kedvelt, nagy kereslettel rendelkező tengerentúli útvonal újraindulása a tavaly karácsonyi átmeneti négy járatot leszámítva közel két éves kimaradást követően újra közvetlenül köti össze a családokat, barátokat, és emellett lehetőséget nyújt az üzleti utak és a városlátogatások könnyebb megtételére is, hiszen biztonságosan és átszállás nélkül lehet majd nyártól a két város között közlekedni.

A LOT újrainduló járata azonban nem csupán az utasforgalom szempontjából fontos, hanem azért is, mert a repülőgépek mintegy 12 tonna árut is szállítanak majd mindkét irányban.

Michał Fijoł, a LOT lengyel légitársaság kereskedelmi vezetője elmondta: „A nehéz idők ellenére a LOT minden lehetőséget megragad a növekedésre. A Budapestről New Yorkba induló non-stop járat újraindítása a magyar piac iránti további elkötelezettségünket tükrözi, hiszen magunk is látjuk is tapasztaljuk a benne rejlő lehetőségeket.

A LOT New-York-Budapest-járata a pandémia előtt népszerű volt az utasok körében

Fotó: Budapest Airport

Alig várjuk, hogy magyar vendégeinket ismét a kényelmes Dreamlinereink fedélzetén üdvözölhessük. Köszönjük, hogy a járvány előtt is velünk voltak, és üdvözöljük utasainkat újra a szárnyaink alatt".

A Budapest - New York JFK útvonalon a LOT lengyel légitársaság kényelmet és egyedi utazási élményt kínál a 252 ülőhelyes Boeing 787 Dreamliner repülőgépeken utazók számára.

Kialakításának köszönhetően a kéthajtóműves, széles törzsű gép könnyebb, így kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és nagyobb hatótávolsággal rendelkezik. A gép a Budapest – New York útvonalat 9 óra 15 perc alatt teljesíti.