Júniustól újraindul a Royal Caribbean karibi programja

Forrás: turizmus.com

 2021. március 22. 14:35

Idén nyáron a hajózni vágyók végre felválthatják virtuális élményeiket a régen várt nyaralással, és hajózhatnak a Bahamákon és Mexikó partjainál a Royal Caribbean International hajójának fedélzetén.

A nemzetközi hajótársaság bejelentette nyári újraindulását, melynek során júniusban új, hétéjszakás utakra indul az Adventure of the Seas Nassauból, a Bahamákról.

A nyaralni vágyók hajózhatnak a szigetek között és élvezhetik a régóta hiányolt kalandokat, többek között két egymásutáni napot a CocoCay-n, a Royal Caribbean egyedülálló magánszigetén, valamint minőségi időt tölthetnek a Grand Bahama sziget és Cozumel felfedezésével – tájékoztatott a társaság magyarországi képviseletét ellátó Tengerjáró Kft.

Júniustól hétnapos programokra indul a társaság hajója a Bahamákról

Fotó: Facebook / Royal Caribbean

Az utasok március 24-től foglalhatják le hajóútjukat, és június 12-én indulhatnak útnak.

Az új útvonalak augusztus végéig indulnak, beoltott személyzettel, és azon felnőttek részére elérhetők, akik mindkét oltást megkapták a Covid-19 ellen, valamint azon 18 év alattiak részére, akik rendelkeznek negatív teszttel.

"Az oltások egyértelműen meghozták a változást valamennyiünk részére, és a beoltottak számának növekedésével és gyors hatásának köszönhetően úgy gondoljuk, hogy beoltott utasok és személyzet részére indított utakkal kezdeni a legjobb döntés. Véleményünk szerint az idő előrehaladtával a feltételek változhatnak majd" – mondta Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója.

"Különösen kedvemre való, hogy a Royal Caribbean hajótársaság, amellyel több mint 50 éve kölcsönösen előnyös kapcsolatot ápolunk, a Bahamákat választották induló kikötőnek az újrainduláshoz. Ez egy új nap a turizmus életében. Inspirálhat sok kis- és középvállalkozást, utazásszervezőket, taxisofőröket, éttermeket és kereskedőket, hogy készüljenek az előttünk álló jobb időkre" – mondta Hubert A. Minnis, a Bahamák miniszterelnöke a közlemény szerint.

Dionisio D'Aguilar turisztikai és légügyi miniszter kiemelte, hogy  a hajózás létfontosságú eleme a Bahamák gazdaságának. "A Royal Caribbean és utasai visszaérése partjainkra nagyban hozzá fog járulni a turizmus újraindításához és helyreállításához. Az elmúlt pár hónapban alaposan felkészültünk, hogy biztonságos és élményekben gazdag tapasztalatokat kínáljunk."

A Tengerjáró Kft. hamarosan közreadja a Royal Caribbean által alkalmazandó egészségügyi és biztonsági intézkedéseket. Az utasoknak ugyanakkor eleget kell tenniük a Bahamák hatóságai előírásainak is. Ezek között szerepelhet egy negatív PCR-teszt beszerzése érkezés előtt, tesztelés érkezéskor és megfelelő beléptető kártya kitöltése. A legfrissebb előírások a Bahamák hivatalos oldalán találhatók.