Júniustól újraindulnak az Air France budapesti járatai

Forrás: turizmus.com

 2020. május 20. 09:50

Június első hetétől újraindítja Budapest és Párizs közt közlekedő járatait az Air France légitársaság. A biztonságos repülésről többek között olyan intézkedések gondoskodnak majd, mint a kötelező maszkviselés, a felszállás előtti lázmérés vagy a fedélzeti szolgáltatások átalakítása.

Fokozatosan újraindítja budapesti járatait az Air France légitársaság június első hetétől. Kezdetben heti egy járat közlekedik majd Budapest és Párizs között, a tervek szerint azonban a hó végére a hét minden napján lesz lehetőség az utazásra. A járatokat Airbus A318/A320 típusú gép fogja kiszolgálja - tájékoztatott a légitársaság.

A társaság arra kéri utasait, utazás előtt mindenképp informálódjanak az indulási, cél- és tranzitországokban hatályban lévő beutazási és tartózkodási szabályozásokkal kapcsolatban, illetve minden esetben készítsenek B tervet az utazásukat, illetve szállásukat illetően. A légitársaság arra is felhívja az utazók figyelmét, hogy a Franciaországba, illetve annak tengerentúli területeire érkező utasokat a helyi hatóságok kötelezik különböző igazolások felmutatására. A dokumentumok listája a francia belügyminisztérium weboldalán érhető el.

Hogy megkönnyítse a légiközlekedés újraindulását a maximális biztonság garantálása mellett, az Air France több speciális intézkedést is hozott a jegyvásárlást, a reptéri tartózkodást, valamint az utazást illetően. A 2020. április 22-e után vásárolt jegyek ingyenesen átfoglalhatók másik időpontra, azonos díj kategórián belül.

 

Óvintézkedések földön és levegőben

Május 11-től a reptereken és az Air France járatain egyaránt kötelező a védőmaszk viselése. A kényelem érdekében a légitársaság azt ajánlja az utasok számára, hogy több maszkkal készüljenek az utazásokra.

A repülőtereken igyekeznek a legnagyobb távolságot biztositani a check-in-nél történő sorban állás, illetve a beszállítás során. A párizsi CDG repülőtéren minden lehetséges utassal való interakció helyén vírusgátló műanyag falakat húztak fel. Amikor csak lehetséges, a fedélzeten is biztosítva van a távolságtartás az ültetés átalakításával, például az ülések szabadon hagyásával.

A párizsi indulásoknál az utasoknak minden felszállás előtt át kell esniük egy kötelező lázmérésen, amit érintésmentes infravörös hőmérővel végeznek. Amennyiben az utas hőmérséklete 38 °C felett van, megtagadhatják tőle az utazás jogát.

Átalakítják a fedélzeti szolgáltatásokat is

Fotó: Air France

Az Air France a gépekre való felszállást is szabályozza, a kabinokat hátulról előrefelé, fokozatosan töltik fel, ezzel is csökkentve az utasok egymással való érintkezésének esélyét.

Minden felszállás előtt fokozott tisztítást végeznek a gépeken. A kárpitokat kiporszívózzák, a sima felületeket (például a karfákat, tálcákat, távirányítókat, mosdókat és kijelzőket) fertőtlenítik, a textíliákat pedig lecserélik és műanyag réteggel védik. A nagyobb biztonság érdekében a rövid- és középtávú járatokon mellőzik a párnák használatát, míg a hosszútávú és veszélyeztetett területeket érintő járatokon minden alkalommal fertőtlenítik azokat.

Az utasterek levegőjét 3 percenként frissítik és tisztítják az orvosi műtőkben is használt HEPA légszűrőkkel, amik a vírusok és baktériumok 99,9%-át, így a koronavírust is kiszűrik.

A utasok és a fedélzeti személyzet közti érintkezést azzal próbálják minimalizálni, hogy a belföldi és a rövidebb európai járatokon felfüggesztették az ital- és ételfelszolgálást. A hosszútávú járatokon is csökkentették az étkezések alkalmát, és törekednek a zárt, egyesével csomagolt élelmiszerek használatára. Emiatt az út végén megszokott főétkezések elmaradhatnak.

A vámmentes termékeket, illetve a nyomtatott sajtótermékeket is mellőzik a járatokon. A kínált újságok és magazinok továbbra is elérhetők lesznek az Air France applikációban, így bárki letöltheti azokat utazás előtt.