Kambodzsa egyre népszerűbb

Forrás: turizmus.com

 2018. július 26. 14:44

Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Hivatalának magyarországi és kelet-európai képviselője ünnepélyesen vacsora keretében búcsúztatta a Magyarországon végzett kambodzsai diákokat.

A hazánkban felsőfokú tanulmányaikat lezáró hallgatók fontos szócsövei lehetnek a Magyarországra irányuló idegenforgalomnak, kötődésüknek, a magyar nyelv ismeretének és a Kambodzsában betöltött pozíciójuknak köszönhetően. Sárdi Rudolf hangsúlyozta, hogy mindkét irányban jelentősen erősödtek az idegenforgalmi kapcsolatok.

Egyre több magyar turista választja kiegészítő úti célnak egy thaiföldi vagy vietnami utazáshoz Kambodzsát. Noha még mindig Angkor a sláger, fontos hangsúlyozni, hogy Kambodzsa nem csak Angkor, hanem a nagy idegenforgalmi beruházásoknak köszönhetően a 420 km hosszú dél-kambodzsai tengerparti szakasz (kiváltképp Sihanoukville és Kep városa) is egyre népszerűbb az utazok körében. Az ASEAN közösség tagjaként, a többi tagállammal együttműködve hosszú távú idegenforgalmi stratégiát dolgoztak ki, amelynek a célja az ASEAN országok között turizmus erőteljes fejlesztése, közös vízum rendszer bevezetése és egymás támogatása, így nem a versenyszellemé, hanem az együttműködésé a fő szerep.

 

 

Kulturális díszvendégként tavaly első alkalommal vett rész Kambodzsa saját pavilonnal az UTAZÁS kiállításon, majd 2018-ban az Ouch Borith külügyminiszter-helyettes által vezetett, Magyarországra látogató kormánydelegáció idegenforgalmi, oktatásügyi és kereskedelmi témájú tárgyalásokat is folytatott. A Közép-Kelet-Európából Kambodzsába látogató turisták számszerű növekedésének köszönhetően Thong Khon idegenforgalmi miniszter 2017-ben kibővítette a magyarországi székhelyű képviselet működési körét, amely így Ausztriában és Lengyelországban is aktívan tevékenykedik Kambodzsa beutazó turizmusának és a kétoldalú kapcsolatok előmozdításában.