Sihanouk hamarosan hosszútávú járatokat is fogad

Forrás: turizmus.com

 2020. április 27. 12:31

A Kambodzsai Királyság harmadik nemzetközi repülőtere hamarosan alkalmas lesz hosszútávú, tengerentúlról érkező gépek fogadására is.

A Sihanouk International Airporton hamarosan befejeződik a 3300 méteres új kifutópálya építése, ezzel a Kambodzsai Királyság harmadik nemzetközi repülőtere alkalmas lesz hosszútávú, tengerentúlról érkező gépek fogadására is. Így lehetőség nyílik arra,  hogy akár Európából is közvetlen járat érkezzen Kambodzsába. Jelenleg a repülőtér csak 6 óránál rövidebb repülési idővel üzemelő járatokat tud fogadni. Eddig  Pekingből, Dubajból és Szöulból érkeztek járatok közvetlenül Sihanoukville-be.

Az új kifutópálya befejezése után akár Európából is érkezhet közvetlen járat a Sihanouk repülőtérre

Fotó: Facebook / Cambodia Airports

A Kambodzsai Teherszállítók Egyesülete különösen örül az új lehetőségnek, hiszen ez nemcsak a turizmus érdekét szolgálja, hanem növeli az áruszállítási lehetőségeket és a mezőgazdasági termékek exportképességét távoli országokba. Jelenleg Kambodzsa összes exportjának 10 százalékát szállítják légi úton, míg a forgalom oroszlánrésze vízi úton zajlik.

Különösen fontos, hogy új lehetőségek nyílnak a befektetők előtt a régióban nagyobb mértékben jelen lenni. Erős logisztikai tevékenység mellett az ország gazdasága jelentősen növekedhet és exportja eljuthat eddig szinte elérhetetlen országokba. A kifutópálya megnyitását ez év júliusára tervezik – tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság  Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és közép-kelet-európai képviselője.