Kanada megnyitotta határait a turisták előtt

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 09. 14:30

Miután Kanada ismét megnyitotta határait a turisták előtt, a KLM holland légitársaság Vancouverbe, Calgaryba, Edmontonba, Torontóba és Montreálba indítja el járatait.

A KLM sajtóközleménye kitér a beutazási szabályokra is: ezek szerint Kanadába az léphet be karantén-kötelezettség nélkül, aki mindkét, az ország által elfogadott oltást megkapta, a második adag után eltelt legalább két hét, emellett pedig az érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel is rendelkezik. Utóbbit a hatóságok a határon szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Minden utasnak kötelező ezen kívül az ArriveCan alkalmazás használata, ezt a légitársaságok ellenőrzik, hiányában pedig megtagadják a beszállást. A magyar védettségi igazolvány nem érvényes Kanadában.

A KLM járataival Toronto és Calgary minden nap elérhető, Vancouverbe és Montreálba hetente négyszer, Edmontonba pedig kétszer lehet eljutni.

Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója amellett, hogy örömét fejezte ki a kanadai járatok újranyitásával kapcsolatban, azt hangsúlyozta, hogy a kanadai kormány jó példát mutat azzal, hogy az oltottakat ismét beengedi az országba. „A kanadai járatok újraindítása nagyon fontos lépés a légitársaság felépülésében, és reméljük, hogy rövidesen az Egyesült Államok is engedélyezi majd a beutazást."

klm_123rf

A KLM járataival Toronto és Calgary minden nap elérhető, Vancouverbe és Montreálba hetente négyszer, Edmontonba pedig kétszer lehet eljutni

Fotó: 123rf.com

A KLM a járványhelyzet alatt a legszigorúbb higiéniai szabályokat vezette be, amelyeket az APEX utaselégedettségi szervezet Gyémánt díjjal jutalmazott. A légitársaság ezen kívül minden utas számára rugalmas jegymódosítást biztosít, a megvásárolt jegyek ingyenesen módosíthatók, vagy törölhetők.