Karanténba került két luxushajó a világ két sarkában

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 04. 16:59

Norvégiában a Hurtigruten társaság Roald Amundsenről elnevezett hajóján, Francia Polinéziában pedig a Paul Gaugain Cruises luxushajóján találtak koronavírus-fertőzötteket.

A norvég hatóságok 14 napra megtiltották a 100 férőhelyesnél nagyobb kapacitású óceánjárók számára, hogy norvég felségvizekre lépjenek. A lépés összefügg azzal a ténnyel, hogy a napokban a Hurtigruten Roald Amundsen nevű hajóján felütötte fejét a koronavírus-járvány. Azok a hajók, amelyek a térségben tartózkodnak, folytathatják útjukat, de sem az utasok, sem a személyzet nem szállhat partra.

Mint kiderült, a Hurtigruten hajójának július 17-i, illetve 24-i svalbardi útja során a személyzet 36 tagja és 5 utasa fertőződött meg a vírussal. Négy személy került közülük kórházba, a többiek a hajón vannak karanténban Tromso kikötőjében – írja a cruiseindustrynews.com.

Helyi sajtóértesülések szerint a személyzet fertőzött tagjai a Fülöp-szigetekről származnak, és nem töltötték le a kötelező karantént a hajóra lépés előtt.

Ugyanakkor egy koronavírus-fertőzöttet találtak a világ másik végén, Francia Polinéziában is a Paul Gauguin Cruises hajóján. Az óceánjáró jelenleg Papetee kikötőjében tartózkodik, ahol az összes utast és a személyzet tagjait is letesztelik.

Maximálisan odafigyeltek a szabályok betartására, mégis találtak egy beteget már a hajó második útján

Fotó: pgcruises.com

A szakportál arról is beszámol, hogy a társaság júliusban indította újra hajóútjait, elsőként csak helyi lakosok számára. Ez volt a második olyan útja, amelyre már külföldi vendégeket is fogadtak.

A társaság egyetlen hajóval rendelkezik, amely egész évben Francia Polinézia szigetei között hajózik, és amely a hajózási iparág egyik legszigorúbb egészségügyi protokollját vezette be az idei évben.