Karanténba küldi a briteket három európai ország

Forrás: turizmus.com

 2021. május 27. 15:15

Nem sokkal azután, hogy Ausztria bejelentette, leállítja a közvetlen légi járatokat az Egyesült Királyságba az indiai koronavírus-variáns terjedése miatt, Franciaország is szigorított a brit beutazókra vonatkozó szabályain.

A hét elején, a Reuters hírügynökség jelentette, hogy az osztrák egészségügyi hatóságok hétfőn az Egyesült Királyságot Brazíliával, Indiával és Dél-Amerikával egy kategóriába sorolták, így a szigetország a különböző vírusvariánsok által nagyobb mértékben sújtott listára került.

Ez egyelőre azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságból rendkívül korlátozottá vált a beutazásra jogosultak köre, alapvetően csak az osztrák állampolgárok és az ausztriai lakhellyel rendelkező személyek léphetnek be Ausztriába. Az indiai variáns elleni küzdelem következő lépéseként az osztrákok a két ország közötti közvetlen légi közlekedést is leállítják június elsejétől.

Nem sokkal a bejelentés után Franciaország is korlátozó intézkedéseket jelentett be a brit utazókkal szemben – írja a TTG Media. Hétfőtől, május 31-től minden, az Egyesült Királyságból érkező utasra hétnapos karantén-kötelezettség vár majd.

Arról, hogy meddig tart a szigorítás, egyelőre semmit nem lehet tudni, Franciaország viszont a tervek szerint június 9-én nyitja meg kapuit a beoltott és negatív koronavírus teszttel rendelkező turistáknak – az előzetes tervek szerint a briteknek is. Kérdés tehát, hogy a szigorítás a beoltott turistákra is vonatkozik-e a jövőben.

parizs_repulo_123rf

Ausztria és Németország után Franciaország is szigorúbb beutazási szabályokat vezetett be az Egyesült Királyságból érkezők számára az indiai variáns terjedése miatt

Fotó: 123rf.com

Ausztria és Franciaország mellett Németország is szigorított a héten. Bár a beutazást nem tiltják és a légi közlekedést sem állítják le a két ország között, de a visszatérés után két hét kötelező karanténba kell vonulniuk az Egyesült Királyságból érkezőknek.

Az Egyesült Királyság jelzőlámpa-rendszerében mindhárom európai ország a sárga kategóriában van, ami azt jelenti, hogy az onnan érkezőknek a beutazás után 10 napra karanténba kell vonulniuk és a karantén második, illetve nyolcadik napján koronavírus tesztet kell végeztetniük.

Mindezek alapján akár az is elképzelhető, hogy nem feltétlenül a vírushelyzet romlása, hanem sokkal inkább a viszonosság elve alapján döntött mindhárom európai ország a brit turisták karanténba küldése mellett – A szerk.