Karanténsuli: ingyen korrepetálnak az idegenvezetők

Forrás: turizmus.com

 2020. május 05. 10:36

Nemes cél érdekében fogott össze a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ). A két szervezet tagjai felajánlották, hogy különböző tantárgyakban, ingyen korrepetálnak általános és középiskolás és gimnáziumi diákokat.

A kezdeményezés a „Karanténsuli” nevet kapta és az érdeklődők egy könnyen kezelhető, online felületen foglalhatnak időpontot a számukra fontos tantárgyban.

„Az idegenvezetői szakma is szeretett volna részt vállalni, segíteni a jelenlegi helyzetben, és erre az ingyenes, online oktatást láttuk a legmegfelelőbb megoldásnak. Örömmel tapasztaltuk, hogy társszervezetünk, tagjaink már az első hívó szóra jelentkeztek, és így egy példaértékű összefogás alakult ki”  – fogalmazott Caesar Éva, a MISZ elnöke.

Az alaptantárgyak (matematika; magyar nyelv és irodalom; fizika; kémia; biológia; informatika) mellett az idegenvezetői online karanténsuliban lehetőség van többek közt művészettörténet, angol, francia, német, spanyol és finn nyelvi korrepetálásra is. Sőt a kicsiknek még „meseolvasás együtt” opció is elérhető. Az érdeklődőknek nem kell mást tenniük, mint felkeresni a Salonic online időpontfoglaló rendszerben elérhető karanténsulit, és itt oktatót, tantárgyat foglalni.

A magyar fejlesztésű program tulajdonosai, tekintettel a kezdeményezés jótékonysági céljára, ingyen biztosítják ennek használatát. Ugyancsak ingyenes a hozzáférés a Mozaik Kiadó által megjelentetett, általános iskolásoknak szóló tankönyvekhez, amelyek eléréséhez készült egy videó útmutató is.

„Nagy szeretettel várunk mindenkit az idegenvezetői karanténsuliba, felkészült kollégáink többéves tapasztalattal rendelkeznek különböző területeken, minden bizonnyal izgalmas, érdekes órákat tartanak majd a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt” – mondta Deák Judit, a MIE elnöke.

Karanténsuliba jelentkezés, információk a MISZ és a MIE oldalán érhetők el.