Kárpátalja ismét a legszigorúbb korlátozásokkal járó csoportba kerül

Forrás: MTI

 2022. február 09. 14:18

Ukrajnában február 11-től Kárpátalja és még további két megye kerül át a koronavírus-járványhelyzet szerinti legszigorúbb korlátozásokkal járó, vörös színkódú besorolásba - közölte Oleh Nemcsinov kabinetminiszter, ismertetve a kormány válságstábjának legutóbbi ülésén született határozatot.

Kárpátalja utoljára tavaly tavasszal volt vörös besorolásban. Jelenleg két régió, a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk és Rivne megye van vörös színnel jelölt kategóriában, a többi a figyelmeztetőnek számító narancs, illetve a jelenlegi legenyhébb kockázatú sárga színkóddal jelölt besorolásban.

Ukrajnában a tömegrendezvényeket, a bevásárlóközpontokat, a kulturális és sportlétesítményeket a vörös kategóriában lévő régiókban csak azok látogathatják, akik felvették a védőoltás mindkét dózisát, vagy átestek a fertőzésen, illetve friss negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

Kárpátalja egyike az ország azon régióinak, amelyekben a legalacsonyabb a lakosság átoltottsága

Fotó: Turizmus.com

A sárga és narancs besorolású régiókban ehhez elegendő az oltás első adagjának felvétele is. A narancs kategóriában lévő régiókban viszont a helyi vezetés szigoríthat a korlátozásokon.
Kárpátalja egyike az ország azon régióinak, amelyekben a legalacsonyabb a lakosság átoltottsága.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy fórumon bejelentette, hogy ingyen okostelefont kapnak azok a hatvanévesnél idősebbek, akik felvették a védőoltást. Mihajlo Fedorov digitális átalakításért felelős miniszter hozzáfűzte, hogy a program várhatóan áprilisban indul, és mintegy 8,5 millióan kaphatnak okostelefont az országban.