Karpathos - a szenvedélyes sziget felfedezése

Szerző: PR

 2014. július 21. 14:28

Egy hónappal ezelőtt, június közepén érkeztek meg az első IBUSZ –os vendégek Karpathos-ra. Azóta több mint hatszáz magyar turista fedezhette fel a vadregényes öblöket, a varázslatos tájat és tapasztalhatta meg a helyiek vendégszeretetét.

Elsők között hazánk legnagyobb múltú utazásszervezője által meghívott partnerirodák képviselői érkeztek meg Karpathosra. Ők mindannyian részesei lehettek annak az ünnepségnek, amellyel a helyiek köszöntötték az első IBUSZ charterjárattal érkező magyar vendégeket. Mindkét oldalról nagy izgalom övezte és övezi mind a mai napig honfitársaink jövetelét, aminek a karpathosziak részéről az oka, hogy korábban a szigeten elsősorban Skandinávok és olaszok töltötték szabadságukat. A találkozás nem hoz csalódást az idelátogatóknak, hiszen a hamisítatlan görög vendégszeretet itt sem marad el. A karpatosziak kis papír cetlikről lelesett magyar szavakkal üdvözlik a vendégeket.

 

Itt a turista egy igazi időutazáson vehet részt. A sziget egyes pontjain, mintha megállt volna az idő. A házfalak  díszítése, színe, a rengeteg virág, az otthonok berendezése - ahonnan a nagy-, és dédszülők képe sohasem hiányozhat-, élő múzeummá varázsolják a településeket. A karpahosiak büszkék múltjukra, erősen őrzik a helyi tradícióikat, no és a gasztronómiájuk titkát. Itt, még a jól ismert görög ételek íze is más sajátos fűszerezésüknek köszönhetően, egyszerűen szólva, olyan karpathosi.

Az ember egyik ámulatból esik a másikba, és akkor lepődik meg igazán, amikor Voula néni népviseletben egyszer csak bepattan a kirándulóbusz volánja mögé, és férfiakat meghazudtoló módon átvezeti járművét a szerpentines úton. Egyszerűen, itt minden más, mint Hellász más pontjain.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy aki ide ellátogat, nem fog csalódni. Mindezt október 2-ig meg is teheti közvetlen IBUSZ charterjárattal. Nem érdemes kihagyni! (x)