Tíz év szünet után ismét elérhető Tunézia Debrecenből

Forrás: turizmus.com

 2024. június 05. 10:30

Tíz év után először ismét indul repülőjárat Tunéziába a Debrecen Nemzetközi Repülőtérről. A Kartago Tours június 4-én Monastirba induló charterjárata újra feltette a közkedvelt tunéziai desztinációt a Debrecenből elérhető úti célok térképére.

Az utazási iroda kínálatában szereplő tunéziai járat az idei nyári szezonban végig, egészen szeptember 24-ig hetente, a keddi napokon közlekedik Debrecen és Monastir között.

Az első járat utasait apró süteményekkel és meglepetésekkel várták a Debrecen Nemzetközi Repülőtér és a Kartago Tours képviselői.

Az eseményen személyesen részt vett Raja Ammar, a Tunéziai turisztikai hivatal képviselet-vezetője, valamint Király Tamás a repülőteret üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője.

Június 4-én ünnepélyes keretek között indították útjára Debrecenből a Kartago Tours Monastirba tartó charterjáratát

Fotó: Debrecen Nemzetközi Repülőtér

Az új járat lehetőséget biztosít az utazók számára, hogy felfedezzék Tunézia gazdag kulturális örökségét, megcsodálják lenyűgöző tájait és közkedvelt tengerpartjait, valamint élvezzék a helyi gasztronómia különlegességeit.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy tíz év kihagyás után vissza tudtuk hozni a heti rendszerességgel közlekedő monastiri charterjáratot Debrecenbe” – mondta Bocsák Zsófia, a Kartago Tours cégvezetője.

„Ez a lépés nemcsak lehetőséget teremt az utazók számára, hogy könnyebben és kényelmesebben eljussanak Tunéziába, hanem tovább erősíti a Kartago Tours elkötelezettségét a kelet-magyarországi régió iránt.”

A Kartago Tours az idei nyári szezonban Monastir mellett a Török Riviérára és a görög szigetek közül Korfura kínál csomagajánlatokat a debreceni repülőtérről.

Az első járat utasait apró süteményekkel és meglepetésekkel várták

Fotó: Debrecen Nemzetközi Repülőtér

Az utazásszervező folyamatosan monitorozza a régió utazóinak igényeit és azok alapján további úti célok bevezetésén dolgozik.

„Német anyacégünk, a DERTOUR Group legtöbb piacán jellemző az, hogy egy-egy ország több repülőteréről is változatos nyári ajánlatokat kínálnak. Hasonló a cél a magyar piacon is, és ebben a Debrecen Nemzetközi Repülőtér kitűnő partner” – tette hozzá a cégvezető.

„Tunézia egy visszatérő új járatként jelenik meg a Debrecen Nemzetközi Repülőtér palettáján a Kartago Toursnak köszönhetően, melynek sikerességét illetően a korábbi évek eredményeit és a jelenlegi tendenciákat tekintve bizakodók vagyunk. Az elmúlt két évben érezhetően erősebb nyári szezont zárhattunk a repülőtér utasforgalmát tekintve, azonban az új Monastir járatnak is köszönhetően úgy látjuk, hogy idén a korábbiaknál még erősebb forgalommal számolhatunk.

Az utasokat a Smartwings fedélzetén röpíti az iroda Monastirba

Fotó: Debrecen Nemzetközi Repülőtér

Tunézia okkal népszerű nemcsak a magyarok, hanem más Európában élők számára is, hisz alig 2 órás repülőút után egy másik kontinens egzotikus világába érkezhetünk, amely méltán híres kristálytiszta, homokos tengerpartjairól, valamint gazdag kulturális örökségéről” – mondta Király Tamás a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.