Kartago Tours: nyári előfoglalási futam régi és új úti célokkal

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2019. december 12. 16:50

Tunézia, Egyiptom, Törökország, Görögország és Spanyolország közül Törökország lett a befutó a Kartago Toursnál – legalábbis a 2020-as árualap-bemutatójuk keretében szervezett ügetőversenyen, ahol a lovak az utaztató fő úti céljai nevét viselték.

A sulkyk (kétkerekű kocsik) futamával szimbolizálták, hogy a piacon fokozódik a verseny az úti célok között, de az utazási irodák erős versenyben vannak az ügyfelekért és a viszonteladókért is – mondta Hajducsi Tamás, a Kartago Tours marketingigazgatója a Kincsem Parkban megrendezett „2020-as nyári előfoglalási futamukon", prózaiabban a jövő évi árualapjuk bemutatásán.

 

Stabil pénzügyi háttér

Hajducsi Tamás felidézte, hogy 23 éve vannak piacon, s ezalatt több mint 600 ezren utaztak velük. A cég erősségei között kiemelte a nagy tudású munkatársi gárda által garantált szakmai professzionalitást. Stabilitásuk fontos pillére a nemzetközi tulajdonosi háttér: a Kartago anyacége, az Exim Holding 240 millió eurós éves forgalmával Kelet-Közép-Európa vezető utaztatója – Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában működtet irodákat –, és Nyugat-Európa második legnagyobb utazási csoportjának, a Der Touristiknak a része.

A Der Touristik mögött pedig az évi 61 milliárd eurós forgalmú német Rewe Group óriáskonszern áll, amely többek között a Rewe, Billa és a Penny Market üzleteket működteti. Vállalati politika, hogy a konszern cégeiben nincsenek banki hitelek.

A Kartago Tours csapata

Fotó: Kartogo Tours

Kiemelte, hogy a katalógusukban szereplő ajánlatokon felül, anyacégük révén bárhova tudnak utat szervezni dinamikus csomagolással. Terveik között szerepel, hogy a Der Touristik német árualapját is foglalhatóvá teszik viszonteladóik számára.

 

Átlátható jutalékrendszer és 2020-tól teljes árazás

A közel 6 milliárd forintos forgalmú Kartago Tours vagyoni biztosítéka 2020-ra meghaladja az 1,2 milliárd forintot, ezenkívül 5 millió euró értékű felelősségbiztosítással is rendelkezik. A marketingigazgató megköszönte 1100 viszonteladó partnerpont munkáját, akik forgalmuk 65 százalékát hozzák.

Az ösztönzés kapcsán elhangzott, hogy a Kartago progresszív jutalékrendszerrel támogatja az ügynökök munkáját, ami „átlátható, korrekt és tervezhető", és az utazási csomag teljes összege után, mindig az aktuális teljesítmény alapján fizetik. Akik az alapon felül forgalmi sávot is vállalnak, azokat marketingtámogatással segítik. A jutalékot növekedési bónusz is kiegészíti – legutóbb, 2019 januárjában 175 partnerüknek 31 millió forintot utaltak ezen a címen az előző évi forgalomnövekedésért, a 2018 folyamán összesen kifizetett több mint 300 millió forint jutalékon felül.

Hajducsi Tamás bejelentette, hogy 2020-tól a Kartago Tours – csatlakozva a MUISZ kezdeményezéséhez – áttér a teljes árazásra, és minden értékesítési platformján az utazók által fizetendő teljes árat kommunikálja. A foglalási rendszerük fejlesztésében cél a teljes automatizáció, terveik szerint jövőre megvalósulhat az automatikus visszaigazolás is.

A viszonteladókat ezúttal a Kincsem Parkban látták vendégül

Fotó: Kartago Tours

Beszélt a 2019 januárjában bevezetett törzsutas-programjukról is, amely személyre szóló kedvezményeket tartalmaz, és azonos feltételekkel igénybe vehető a partnerirodáknál is. A törzsutas-kártyával rendelkező utasoknak 100 Ft-onként 2 forintot írnak jóvá, ami két évig érvényesíthető egy következő foglalásnál.

 

Előfoglalási kedvezmények és új prémium szolgáltatás

A gyorsaság 2020-ban is kifizetődő. Minél korábban foglal valaki, annál nagyobb kedvezményeket élvezhet – vezette fel Füri Mihályné cégvezető a Kartago Tours jövő évi árualapjának bemutatását. Az előfoglalási időszakot négy szakaszra osztották, az elsőt már november 1-jén megnyitották és december 20-án zárják. A további szakaszok zárása január 20., március 20. és április 20.

Az előfoglalók között minden szakaszban 5-5 bőröndszettet sorsolnak ki, fődíjként pedig egy szerencsés utas ingyen utazhat, és további bónusz, hogy az előfoglaló utasoknak kedvezményes áron biztosítanak reptéri transzfert és parkolási díjat.

A saját szervezésű charteres utak már 20 ezer forint előleggel (+sztornóbiztosítás) lefoglalhatók – hívta fel rá a figyelmet. A meghirdetett kínálatra egész éves árgaranciát vállalnak.

Idei újdonságuk a prémium szolgáltatások bevezetése a kiemelt ügyfelek számára. Őket többek között személyre szabott ajánlatokkal, privát reptéri transzferrel, VIP váróval és check-in ügyintézéssel, prémium minőségű szállodákkal és dedikált idegenvezetővel kényeztetik.

 

Tunézia, Egyiptom és Törökország

A rendezvényen vehették kézbe a meghívott viszonteladók a Kartago Tours 2020-as, vaskos katalógusát.

A tour operator új katalógusa

Fotó: Kartago Tours

Jövőre charterjáratokat indítanak Tunéziába, Egyiptomba és Törökországba, továbbá Görögországba, a Zöld-foki-szigetekre és újdonságként Gran Canariára és Fuerteventurára.

Néhány kivételtől eltekintve légitársasági partnerük a Smartwings.

Tunéziában a Kartago Tours piacvezető – a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet-vezetője is –, de Egyiptomban és Törökországban is a legnagyobb kiutaztatók között vannak – hangsúlyozta Füri Mihályné.

A katalógusukban szereplő szállások közül sok nagy nemzetközi márkákhoz tartozik, számos hotel csak a Kartago Toursnál foglalható, és mindenhol igyekeznek nemcsak kétágyas, hanem négy-, sőt ötágyas szobákat is értékesíteni.

Tunéziában több mint 50 hotel szerepel a kínálatukban, amelyek fele aquaparkos, csúszdákkal felszerelt. Az országot előszeretettel ajánlják a kisgyerekes családoknak a lassan mélyülő tengerpart miatt is. Lehet egyágyas és négyágyas szobákat is foglalni. Ide hetente két járatot indítanak jövő nyáron a szárazföldi részre, illetve egyet Djerba szigetére.

Egyiptomban három helyre, Hurghadára (heti 3 járat), Marsa Alamba (heti 1 járat) és Sharm el Sheikh-re (heti 1 járat az Almasria légitársasággal) repülnek. Újdonság az Egyptair járatain lekötött block seatek, amivel Kairó-Hurghada, illetve Kairó-Luxor-Asszuán kombinációval kínálnak utakat. Hurghadán több mint 50 hotel közül választhatnak utasaik, egy-, illetve kéthetes és 11-12 napos turnusokban. Az újabb építésű Marsa Alamot kiemelten ajánlják a búvárkodás szerelmeseinek.

A Kartago Tours úti céljainak szimbolikus ügetőversenyét Törökország nyerte

Fotó: Kartago Tours

Törökország kapcsán a cégvezető rámutatott, hogy itt van most a legnagyobb verseny a magyar utaztatók között, ő már túlkínálatot érez. A Kartago Toursnak heti három saját chartere lesz ide Budapestről, valamint további egy debreceni indulással (block seatekkel a Tailwind légitársasággal). Utasaik 8-11-12-15 napos turnusokat foglalhatnak a Török Riviéra több mint 130 szállodájában.

 

Új charter Gran Canariára és Fuerteventurára

Görögországban Krétára, Rodoszra és Zakynthos-ra repülnek chartereik, a szálláskínálat az apartmanoktól a négycsillagos all inclusive szállodákig terjed.

Spanyolországban elsődleges úti céljuk a Costa Brava a Wizz Air menetrend szerinti járataival, és folytatják Tenerifét is. Újdonság viszont, hogy jövőre – betöltendő a kivonuló Ryanair hagyta űrt – chartert indítanak Gran Canariára és Fuerteventurára. A két szigetre június közepétől egészen novemberig szeretnének chartereztetni.

Elhangzott még, hogy Madeirát a TAP Portugál menetrendi járatával havonta egy alkalommal kínálják, a Zöld-foki-szigetek a téli időszakban, egészen márciusig block seattel, nyáron pedig a szlovák testvércégük pozsonyi chaterjáratával érhető el nálunk. Egyéni utazással kínálnak szállásokat Észak-Olaszországban (Lignano, Bibione és Caorle), valamint újdonságként nyolc szállodát Toszkánában.

A prezentációk után a meghívottak megtehették tétjeiket az úti célok ügetőversenyére, a jól tippelők ajándékcsomaggal gazdagodhattak, a fődíjas nyereménye pedig egy két személyre szóló törökországi nyaralás.

A vállalkozó kedvűek a program zárásaként felülhettek a sulkyra, hogy testközelből is átélhessék a hajtás élményét

Fotó: Kartago Tours