Kartagóval a Vörös-tenger partján

Szerző: Nagy Katalin J.

 2014. június 01. 15:55

Az egyhetes tanulmányút alkalmával a Hurghadai területen lévő szállodák meglátogatása mellett fakultatív programokon is részt vettek az iroda partnerei.

Elsőként a Hurghadától 60 km-re található Safagai, valamint a közelebb eső Makai-öböl menti hoteleket mutatta be Fábián Fruzsina, a Kartago Tours helyi idegenvezetője és Marcus Nakhla, az egyiptomi partneriroda képviselője. Közeledve a városhoz Sahl Hasheesh és El Gouna területei kerültek sorra, majd a központi szállodák következtek. A csapat 4 nap alatt 40 saját partszakasszal rendelkező hotelt látogatott meg, kezdve az egyszerű „balatoni” stílusú létesítményektől egészen a luxus pihenőhelyekig.

 

 

 

 

 

 

Az egész délutános szafari program elején a résztvevők terepjárókkal közelítették meg a csipkés vonulatú sivatagi-hegység lábánál fekvő beduin falut, ahol megismerkedhettek a helyiek életével és tevegelhettek is. A bázisra történő visszaérkezés után következett az izgalmas sivatagi baggizás és a quadozás, majd grillvacsora és folklórműsor zárta a programot.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Vörös-tenger élővilágának felfedezésére is lehetőség nyílt, méghozzá egy egész napos hajóút alkalmával. A célállomás a Giftun sziget volt, melynek fehér homokos partját korallzátony öleli körbe, így kiváló helyszín a felszíni búvárkodáshoz.

Az idei szezonról Hajducsi Tamást, a Kartago Tours marketing igazgatóját kérdeztük:
"Az év eleje nagyon jól indult, a március különösen jó volt, az előfoglalási számaink 35-40%-al haladták meg a tavalyi évet. Ez reménykeltő még azzal együtt is, hogy az április és május elejei időszakban már nem folytatódott ez a tendencia, hanem kicsit leállt, bár hagyományosan ez az időszak annyira nem erős, mert aki előfoglalásban foglal, már lefoglalta, aki last minutera és utolsó pillanatra vár, az meg még kivár. Mindenesetre reményeink szerint ha nem jön közbe semmi váratlan (mint tavaly augusztusban, amikor sajnos a gépeket le kellett állítani), akkor az évet jó eredménnyel, kb. 20 %-os növekedéssel is zárhatjuk, ami jelenlegi helyzetben már ünneplésre is okot adhat."