Kártalanítja a járatukat lekéső utasokat az amszterdami repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 15. 14:00

A Schiphol repülőtér megtéríti az utazás pluszköltségeit és a szállásdíjat azoknak az utasoknak, akik a biztonsági ellenőrzés előtt kialakult hosszú sorok miatt késték le a gépüket az elmúlt hónapokban.

Az amszterdami Schiphol repülőtér kártalanítani akarja azokat az utasokat, akik április 23. és augusztus 11. között azért késték le a gépüket, mert sokat kellett várniuk a biztonsági ellenőrzésre – írja az airliners.de.

A repülőtér üzemeltetője egy fogyasztóvédelmi szervezettel közösen állapította meg, hogy a következő költségeket téríti meg: az utazás pluszköltségeit, akár repülővel, akár más közlekedési eszközzel jutott el az úti céljába az adott utas, valamint a szállásdíjat is, ha a gép lekésése miatt a repülőtér közelében kellett éjszakáznia az utazónak. Az érintettek szeptember 30-ig nyújthatják be az igényüket a kártalanításra.

Kártalanítást kérhetnek a gépüket lekéső utasok a Schiphol repülőtértől

Fotó: photosis/123rf.com

Dick Benschop, a repülőtér-üzemeltető vezérigazgatója azt nyilatkozta, a repülőtér „vigasztalhatatlan”, hogy egyes utazók a hosszú várakozási idő miatt lekésték a gépüket, miután „türelmetlenül” várták, hogy külföldön nyaralhassanak.

A Schiphol repülőtér július óta korlátozza az utasok számát. Ez az üzemeltető szerint legalább októberig így marad annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a hosszú sorok. A repülőtéren állítólag szinte az összes cég munkaerőgondokkal küzd.