Kedvezményes kamatozású hitelt kapnak a szerbiai utazási irodák

Forrás: turizmus.com

 2021. október 19. 16:18

Szerbia kedvezményes kamatozású hitellel segíti az utazási irodákat, hogy ki tudják fizetni azokat a szerb állampolgárokat, akik a világjárvány miatt nem tudták kihasználni a befizetett utazásukat.

Még mindig vannak olyan szerb állampolgárok, akik a világjárvány miatt nem tudták kihasználni a másfél évvel ezelőtt befizetett utazásaikat, és a pénzüket sem kapták vissza - olvasható a pannontv.com vajdasági hírportálon.

Fellélegezhetnek a szerbiai utazási irodák: összesen nyolc évük van arra, hogy a kedvezményes hitel felhasználásával visszafizessék utasaiknak a korábban befizetett utazások ellenértékét

Fotó: 123rf.com

Voltak, akik ezen a nyáron csereutalványokkal elutazhattak, de a befizetett nyaralások 40 százaléka, illetve 25 millió euró továbbra sincs felhasználva. Az érintetteknek jövő év januárjától vissza kellene adni a pénzüket. Ezt a határidőt viszont segítség nélkül nehezen tudják betartani azok az ügynökségek, amelyek a külföldi partnereiktől nem kapták vissza a pénzt. A szerb állam ezúttal a Fejlesztési Alapon keresztül nyújt támogatást. Ügyfeleik kártalanítására az utazási irodák hatéves hitelt kaphatnak 1%-os kamattal és két év türelmi idővel. Az ily módon kapott pénzről tételesen el kell majd számolniuk.