Kedvezményes kiránduló vonatjegy a Magas-Tátrába utazóknak

Szerző: Elek Lenke

 2014. június 24. 17:09

Évről-évre nő a Magyarországról Szlovákiába érkező turisták, közülük különösen a vonattal utazók száma. Ez a jövőben még inkább így lesz, mert a MÁV START kedvezményes kirándulójegyet árusít a Magas-Tátrába – hangzott el a Szlovák Kulturális Intézetben kedden tartott tájékoztatón.

Magyarország Szlovákia egyik legfontosabb partnere, a magyar vendégeket mindig szívesen fogadjuk – hangsúlyozta Sona Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi hivatal budapesti képviselőjének vezetője, majd ismertette hazája legfontosabb – sokszor magyar vonatkozású – látnivalóit, hírességeit, vonzó célpontjait.

 

Az egyik közülük Szlovákia „ékszere", a Magas-Tátra. Ezt a gyönyörű vidéket a jövőben sokkal egyszerűbben és olcsóbban érhetjük el. A MÁV-START újdonságát, a kirándulójegyet Kazai Katalin, a Zrt. személyszállítási szolgáltatás-értékesítési vezetője ismertette, előtte pedig örömmel üdvözölte a bemutatkozási lehetőséget és az együttműködést, amely mind a magyar vasútnak, mint a szlovák idegenforgalom fejlődésének előnyös. Tavaly 266 ezren választották a MÁV-START járatait Magyarország és Szlovákia között.

Az ajánlat egy négy napig érvényes menettérti jegyet tartalmaz Budapest és Csorba között. E négy nap alatt korlátlan számú utazási lehetőséget tartalmaz a Magas-Tátrában közlekedő tátrai villamosvasúton, a helyi fogaskerekűn, és a Szlovák Vasúttársaság Poprad-Tatry-Studeny Potok-Tatranská-Lomnica vonalán is. Az új kirándulójegy a felnőtteknek 36,5 euróba, a gyermekeknek 18,25 euróba kerül. Budapesten a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, valamint Kelenföld állomáson és a budapesti központi menetjegyirodában, továbbá a Miskolc-Tiszai pályaudvaron és a miskolci menetjegyirodában vásárolható meg, forintért vagy euróért.

 

A tájékoztatón Lenka Matasovská, a Magas-Tátra turisztikai vezetője ismertette a síközpontok fejlesztéseit és újdonságait, a régió új attrakcióit, köztük különféle, a gyerekkel érkező családok számára vonzó programokat. Az új kirándulójeggyel ezentúl kedvezményesen bebarangolható a Csorba-tó, Tátralomnic és Poprád egész környéke. Az utazás meg is szakítható.