Megújult az utastájékoztatás a kelenföldi metróállomásnál

Forrás: turizmus.com

 2023. november 08. 13:06

Mától könnyebben, gyorsabban tájékozódhatnak azok, akik a XI. kerület egyik legfontosabb megállóját érintik utazásuk során. A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelek igényeihez igazította a Kelenföld vasútállomás metróállomásnál található utastájékoztató felületeket.

A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal Kelenföld vasútállomás metróállomás környezetében cserélte korszerűbbre az utastájékoztató táblákat. Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít a BKK ügyfeleinek, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

Kelenföld vasútállomás metrómegálló esetében az Etele téri, az Őrmezői, valamint a Sasadi úti megállóhelyek utastájékoztató tábláit cserélték korszerűbbre. Ezzel párhuzamosan az aluljárókban is új utastájékoztatási elemeket helyeznek ki hamarosan, amelyeken már a megújult helyszínrajzokon feltüntetett kódok igazítják útba az ügyfeleket.

 

Lépésről lépésre újul meg a budapesti utastájékoztatás

Korábban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

Folyamatosan cserélik a régi információs táblákat Budapesten

Fotó: BKK

 

 

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

Az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, az Újbuda-központnál, a Keleti Pályaudvarnál, a Puskás Ferenc Stadion és a Hősök tere környékén található állomások utastájékoztatási rendszere újult meg.