Kellünk a franciáknak

Forrás: turizmus.com

 2015. április 13. 13:54

Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete nyitotta meg a „Ski in France" közép-európai szakmai worskhopot, ezzel is nyomatékosítva, hogy a magyar síturizmus „tortájából" a francia síterepek a jövőben jóval nagyobb szeletet szeretnének magukénak tudni.

A workshopot, amely tulajdonképpen egy négynapos roadshow első állomása – a folytatás Prágában, Belgrádban és Zágrábban – április 13-án tartották a Le Meridien Budapest báltermében, ahol a nagykövet mellett Corinne Foulquier, az Atout France közép-európai igazgatója köszöntötte a francia és a magyar partnereket: francia részről 18 szolgáltató (többségében síterepek, szálláshelyek) fogadta a mintegy 30 magyar tour operatort.

 

A Pireneusoktól a Francia-Alpokon át a Vogézekig Franciaország 6 különböző hegyvonulatát több mint 350 sí központban 9 millió turista keresi fel minden télen. A tavalyi síszezonban 55 millió síbérletet értékesítettek, s ez a tekintélyes szám elég ahhoz, hogy az országot a világ dobogós síparadicsomává minősítse – az Amerikai Egyesült Államok után, és a nagy vetélytársat, Ausztriát megelőzve.

Hazánkban mintegy 600 ezren síelnek aktívan, háromnegyedük (450 ezer fő!) külföldön, s bár az első 3 magyarok által preferált desztinációban ott van Franciaország is, a francia szakemberek mégsem elégedettek az ország előkelő második helyével (Ausztria után, Szlovákiát megelőzve), nem elég számunka az évi 30 ezer magyar síelő, ennél a számnál sokkal többet szeretnének regisztrálni a jövő szezonban.