Kényelem felsőfokon a Charles de Gaulle reptéren

Szerző: Szakonyi Péter

Forrás: turizmus.com

 2022. június 16. 11:56

Az idén nyáron a már megszokott zsúfolt járatok, rendszeres késések, a reptéri tömeg és az idegőrlő várakozás korában rendkívüli módon felértékelődött a business várók, más néven lounge-ok jelentősége.

A tehetősebb utasok egy része - főleg európai célpontok esetében - pontosan azért vásárol drágább repülőjegyet, hogy nyugalomban tudja eltölteni a várakozás óráit. Ez azonban nem mindig sikerül, hiszen a business várók is néha zsúfoltak, arról nem is beszélve, hogy színvonaluk is nagyon zuhant az elmúlt években. (Például a nyár elején a new yorki JFK reptér Delta lounge előtt százméteres sor várt bebocsátásra...)

Üdítő kivételnek számít a Charles De Gaulle reptér 2F termináljának közelmúltban átadott várója. Ez nekünk azért különösen fontos, mert  ez a párizsi terminál a budapesti járatok indulási és érkezési pontja - vagyis a magyar utasok számára meghatározó jelentőségű.

CDG 2F termináljának új business várójában valóban lehet pihenni

Fotó: Turizmus.com / Szakonyi Péter

A gyönyörű, kétszintes terminál jóval többet nyújt, mint társai. A relaxálást kényelmes fotelek és kanapék mellett "szundiszobák" is szolgálják - itt, a lesötétített termekben nagy fotelekben lehet bóbiskolni két járat között.

A kisgyerekeseket külön bébiszoba várja, de van itt tusoló, étkező és munkaszoba is - ez utóbbiban nyugodtan  dolgozhat, akinek sürgős tennivalója akad az internetes térben. És akkor még nem beszéltünk az étel-ital kínálatról. Az állandó felvágott-sajt és édesség félóránként meleg ételekkel (quiche, rákkoktél, marhapörkölt)  gazdagodik, a borválaszték pedig a Chablis-tól a Haute Medocig ível.

És, ami nem minden ítt csúcsidőben sincs zsúfoltság! Ezt személyesen is tanúsíthatom: június elején egy járatkimaradás miatt  több mint 10 órát "vesztegeltem" az új business váróban...