Kényszerleszállást hajtott végre a Malaysia Airlines gépe Hongkongban

 2014. március 24. 14:15

Műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre a Malaysia Airlines Kuala Lumpur és Szöul között közlekedő Airbus 330-300 típusú repülőgépe helyi idő szerint hétfőn hajnalban, nem sokkal 3 óra előtt - jelentette a hongkongi South China Morning Post online kiadása.

A gép fedélzetén 271 utas tartózkodott. Nem esett bajuk, más járatokkal szállították őket a dél-koreai fővárosba.

A hongkongi polgári légiközlekedést felügyelő hatóság megerősítette, hogy a gép áramfejlesztő generátora hibásodott meg. A malajziai légitársaság ugyancsak közleményben tudatta, hogy a generátor felmondta a szolgálatot, de a tartalékgenerátor üzemelt. A kínai különleges közigazgatási övezet, Hongkong légikikötőjében tűzoltóegységek várták a gépet, de nem volt rájuk szükség.

Ugyanennek a légitársaságnak a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata tűnt el 16 nappal ezelőtt. Azóta se tudni, hogy mi történt a Boeing 777-essel, amelynek fedélzetén 239 ember volt.

Sajtóértesülések szerint a múlt hét pénteken a Malayasia Airlines egyik Boeing 737-es gépe madarakkal ütközött leszállás közben Nepál fővárosában, Katmanduban. A baleset következtében megsérült a pilótafülke szélvédője. A gép 180 utasával együtt biztonságosan földet ért.