Kerékpárbarát fagylaltozók

Forrás: turizmus.com

 2018. június 07. 16:54

A kézműves fagylaltozók újabban társulnak a legdivatosabb közlekedési eszközzel, a kerékpárral – adja hírül a Gelatonews. A szakmai magazin kezdeményezte, hogy a kerékpározók számára az út mentén létesüljenek fagyizók.

 

Két trendi irányzat találkozásáról van szó: az egyik, hogy olyan fagylaltot kínálnak, amelyek magas fehérjetartalmúak és hasznos biológiai értékűek, kevés gyorsan felszívódó cukrot, hasznos zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Azt pedig talán nem is kell hangsúlyozni, hogy a kerékpáros turizmus Európa-szerte mennyire fejlődőképes és növekvő ágazat, szinte mozgalommá vált, olyan országokban is, amelyek nem tekinthetők hagyományosan bringabarátnak.

Ezért egy külön listát hoztak létre Olaszországban és több más európai országban, a bringabarát fagylaltozók számára, akik, amíg megpihennek, biztonságban tudhatják kerékpárjukat. A kezdeményezés sok utazásszervezőnek tetszik – állítja a szakmai online magazin – olyannyira, hogy sok üzletet speciális emblémával látnak el.

Az ma már természetes, hogy az üzletek feltüntetik a termék energiatartalmát, összevetőit és esetleges allergiákban szenvedőkre tett hatását.

Külön kerékpáros fagylaltozós kirándulásokat is szerveznek, amelyeknek nagy a sikere.

 

Fotó: bike-gelato.it

Kapcsolódó cikkek

Debreceni Bringafeszt

2018. május 30.