Kerékpáron a magyar tenger körül

Forrás: turizmus.com

 2022. május 23. 10:59

A Balaton régió egy természeti gyöngyszem, kiváló túraterep, ahol szép környezetben sok attrakció között tekerhetnek a kerekezők. A bringázás itt különleges szabadságot ad: a térség legoptimálisabban kerékpárral fedezhető fel.

A Balaton-térség a „szelíd szépségek hazája”, a kanyargós utakkal, legyőzhető szintkülönbségekkel és a változatos tájakkal, tehát abszolút a kerékpározásra „termett”. A térség kerékpáros szemmel nézve kevésbé forgalmas, mint egy nagyváros, a közvetlen tóparttól eltávolodva sok kis mellékút található. A Balaton térségben egyedülálló panorámával rendelkezik például az Aszófőtől egészen Káptalanfüredig tartó (sokszor szőlőültetvények között haladó) régi római út. A Balaton-felvidéken pedig minden település 2-4 km távolságban van, a kis falvakat alacsony forgalmi utak kötik össze, s ezek a települések a főszezonban jól ellátottak vendéglátóhelyekkel.

A régióról elmondható, hogy ideális terepe a túrakerékpározásnak

Fotó: BalatonBike365

A Balaton régióról elmondható, hogy akár egyszerre egy hétnyi programot lehet itt könnyen megtervezni, azaz ideális terepe a túrakerékpározásnak.

A tervezésben pedig nagy segítség a BalatonBike365 weboldala, illetve a Magyar Kerékpáros Szövetség által lefejlesztett BB365 applikáció, ami tájékoztat minket, milyen vonzó helyek, természeti érdekességek, gasztronómiai szolgáltatások vagy egyéb attrakciók találhatók a környéken.