Egyre több "feketeöves" bringás dolgozik a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 25. 17:53

Már a negyedik csoport kezdte el a Magyar Turizmus Akadémia és a Balatonbike365 által szervezett kerékpáros túravezető képzést.

Elkezdődött  Balatonföldváron a Magyar Turizmus Akadémia és a Balatonbike365 együttműködésében az a nyolcnapos kerékpáros túravezető képzés, amely segíthet abban, hogy a jövőben az eddigieknél is izgalmasabb legyen a kerékpározás a tó körül. A tanfolyamon 16 fő vesz részt. Ez már a negyedik csoport, és olyan komoly az érdeklődés, hogy a jövő hétvégén indul az ötödik csoport, Vonyarcvashegyen – mondta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

A képzés Balaton-specifikus: a turisztikai és a desztinációs ismeretek, helyismeret, a térség kínálatának ismerete mind megjelenik a tematikában, annak érdekében, hogy minden felmerülő kérdést és helyzetet kezelni tudjon a túravezető. A korábbi csoportokban tanúsítványt szerzett túravezetők közül sokan már dolgoznak is túravezetőként, illetve a Balatont "nagykövetként" képviselik – tette hozzá.

Nyolcnapos tanfolyamon képezik ki a balatoni kerékpáros túravezetőket

Fotó: Balatonbike365.hu


Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a régióba érkezők közül egyre többen tudják, hogy már "feketeöves ", profi kerékpáros túravezetőket is "bérelhetnek" kirándulásaikhoz. Ők azok, akik az oktatás részeként kommunikációs tréningen, szakmai, műszaki, gyakorlati, turisztikai ismeretek képzésen és persze túravezetési terepgyakorlaton vettek részt annak érdekében, hogy az ide látogatóknak segíteni tudjanak kirándulásaik alkalmával.

Az alelnök szerint a bringás szezon idén egészen ősz végéig tart, de a hidegebb időszakban is egyre többen merészkednek a Balatonra bringázni. Mindez érthető, hiszen az igazán elhivatott bringások úgy tartják, hogy a "kerékpározáshoz sosincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat".