Kerékpárral a Balatonra – utószezonban is

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 17. 14:49

Az ősz beköszöntével kevesebb az utas és a kerékpár is a balatoni vonatokon. A MÁV-START azonban folyamatosan figyelemmel kíséri a kerékpáros igényeket, és szükség esetén – amennyiben a rendelkezésre álló kocsipark lehetővé teszi – növeli az igénybe vehető kerékpáros férőhelyeket.
A vasúttársaság a Balaton partján az utószezonban is biztosítja a kerékpárszállítást, de a mérsékeltebb igények miatt csökkentett kapacitással.

Hétvégenként továbbra is közlekednek több Balaton-parti vonatban a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik. A Balaton északi partjára kerékpárral a Déli pályaudvarról péntekenként a 18 órakor, szombatonként és vasárnaponként a 10 órakor, Tapolcáról szombatonként a 19:03-kor, vasárnaponként a 15:03-kor és a 19:03-kor induló vonattal érdemes utazni.

A MÁV azt javasolja, hogy kerékpáros csoportok zökkenőmentes utazásának biztosítása érdekében előre jelentsék be utazási igényüket a MÁV-csoport honlapján feltüntetett elérhetőségek valamelyikén

 

A Balaton déli partjára a szeptember 11-től érvényben lévő vágányzár miatt csak Budapest-Déli és Balatonszemes között lehetséges a kerékpárszállítás. A Déliből péntekenként 13:35-kor, 15:35-kor és 17:35-kor, szombatonként pedig 7:35-kor és 9:35-kor indul olyan vonat, amellyel érdemes kerékpárosként utazni. Visszatérésre Siófokról pénteken a 19:03-kor, szombaton a 7:03-kor, vasárnap pedig a 15:03-kor és a 17:03-kor induló vonatokat ajánlja a vasúttársaság.

A MÁV azt javasolja, hogy kerékpáros csoportok zökkenőmentes utazásának biztosítása érdekében előre jelentsék be utazási igényüket a MÁV-csoport honlapján feltüntetett elérhetőségek valamelyikén: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/csoportos-utazas/utazasszervezok.