Kerékpárút épül Eger déli részén

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. július 11. 10:34

Új bringaúttal gazdagodik Eger a város déli részén, jelentette be július 10-én tartott sajtótájékoztatóján Habis László polgármester.

A projektnyitó tájékoztatót a helyszínen, a Kistályai út elején tartották, ahol már elkezdődtek a kivitelezési munkák. A város vezetője azt is elmondta, hogy komplex közlekedésfejlesztésről van szó a városnak ezen részén, amelynek fontos eleme, hogy járdát és kerékpárutat együtt létesítenek. Ezzel is igyekeznek javítani a közlekedési feltételeket, az ott lakóknak, a déli iparterületen dolgozóknak és nem kevésbé az Egerbe érkező kerékpáros turistáknak. Az önkormányzat több mint 300 millió forint pályázati támogatást nyert el ennek megvalósítására.

A munkák kivitelezésére egy egri építőipari cég, a Dynamic Út Kft. nyert el pályázatot. Kormos Sándor, a társaság vezetője arról beszélt, hogy a Kistályai úton 1700 méter hosszú, aszfalt burkolattal ellátott gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, egészen az úgynevezett Kőlyuk úti csomópontig. Ezen a részen 500 méter hosszúságban kerékpáros nyomvonalat létesítenek, amelyet piktogram felfestésekkel és táblákkal jelölnek majd. Ugyancsak felfestéssel jelölik a kerékpárút további 800 méteres szakaszát is, a Kőlyuk úttól egészen az Egerrel határos településig, Andornaktályáig.

Így a projekt keretében összesen három kilométer hosszan építenek bringautat a déli iparterület környékén. A kivitelezési munkálatok pedig várhatóan idén októberig tartanak majd.

A projekt keretében összesen három kilométer hosszan építenek bringautat a déli iparterület környékén

Fotó: pixabay

Stefán Zoltán tanácsnok, Eger déli városrészének önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy az új gyalogos- és a kerékpárút megépítésével régi hiányosságot pótol a városvezetés. Ezzel a fejlesztéssel is igyekeznek mérsékelni a nagy forgalmat és a csökkenteni a zajt a Kistályai úton.

Emellett a jövőbe is tekintenek: további fejlesztésekkel arra törekszenek, hogy az egriek, valamint a térségbe érkező kerékpáros turisták egészen a Tisza-tóig juthassanak el.

 

Kapcsolódó cikkek