Kerékpárút épül Szeged és Ópusztaszer között

Forrás: delmagyar.hu

 2019. április 15. 17:06

Pályázati forrásból épül kerékpárút Sándorfalva és Ópusztaszer között, ezzel Szegedről kerékpárúton is elérhetővé válik Ópusztaszer

Kerékpárút épül Sándorfalva és Ópusztaszer között több mint 979 millió forintból a TOP pályázati forrásából. A 17,6 kilométeres bicikliút megépítésének koordinációját a megyei önkormányzat vállalta - írta meg a delmagyar.hu.

A tervezett útszakasz nyomvonala Szeged külterület határától Ópusztaszer belterületének határáig tart, része lesz az EUROVELO 11 nemzetközi kerékpárútnak. Déli végpontján csatlakozik a Szeged-Sándorfalva kerékpárúthoz, míg az északi végpontját a már üzemelő ópusztaszeri belterületi kerékpárúthoz csatolják. Továbbá eljutást biztosít Kistelekre és Balástyára, valamint Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkhoz, Sándorfalván pedig a Nádastó szabadidőpark felé.

Szeged és Ópusztaszer között végig kerékpárúton tekerhetünk hamarosan

Fotó: Google

Lesz két árnyas pihenőhely esőbeállóval, asztallal, padokkal, kerékpártámasszal és információs táblákkal. Az egyiket Ópusztaszer külterületén a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében, a másikat pedig Sándorfalva külterületén az I. dűlő keresztezésénél alakítják ki. A tervezett kerékpárút teljes hosszán gondoskodnak az autóbusz-megállók megközelíthetőségéről is.

A természetbarát turizmus kedvelőinek örömére jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tiszavölgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.