Ausztriai és rábaközi útvonalakat is összeköt az újonnan átadott kerékpárút

Forrás: MTI

 2024. május 28. 13:19

Átadták a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárutat, amely csaknem 300 millió forintból valósult meg. A 7 kilométeres szakasz közel 8000 embert köt össze, és részben az egykori műszaki határzár nyomvonala mellett vezet.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a régiót érintő fejlesztésekről elmondta, hogy Sopron és a Fertő-tó tágabb környezetében 300 kilométer kerékpározható út kijelölését tervezik. A táblákat ősz végére helyezi ki a közútkezelő.

Az államtitkár hozzátette, 2010 óta kétezer kilométer új kerékpárút épült, háromezer kilométernyi kerékpározható útszakaszt jelöltek ki, és ezer kilométer új kerékpárút tervei állnak rendelkezésre jelenleg is. A fejlesztés egyik legfontosabb jellemzőjének nevezte, hogy sikerült hálózatot építeni, az egyes térségeket összekötő szakaszokat megvalósítani.

Átadták a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárutat

Fotó: 123rf.com

 

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kiemelte, hogy a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárút is a Vidékfejlesztési Program keretében épült, amely 2400 önkormányzat 7000 fejlesztéséhez biztosított támogatást és további 3000 projekt megvalósulását segíti.

Júliustól 57 milliárd forintos keretösszeggel új kiírások jelennek meg a Magyar Államkincstár honlapján a LEADER program helyi felhívásai között, a projektek támogatása a 95 százalékot is elérheti – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt.

A most megvalósult útvonal kapcsolódik a Lövő és Sopron közötti, 34 kilométeres útszakaszhoz, valamint ausztriai és rábaközi, nemzetközi kerékpárutakhoz teremt összeköttetést.