Későbbre tolná az idei németországi nyári szünetet egy javaslat

Forrás: turizmus.com

 2020. április 08. 15:31

A koronavírus-járványra tekintettel a német tartományok idén kivételesen a megszokottnál később, augusztusban és szeptemberben adják ki az iskolai szüneteket – javasolja Tobias Woitendorf, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány turisztikai hivatalának ügyvezetője a dpa-nak adott nyilatkozatában.

Németország 16 tartományából hatban már júniusban megkezdődik a nyári szünet, és csupán augusztus első napjaiig tart, de további háromban is befejeződik augusztus közepén. Ez azt jelenti, hogy ha a járvány belenyúlik a nyárba, a családosoknak már nem sok idejük marad a nyaralásra.

Tobias Woitendorf szerint a nyári vakáció későbbre csúsztatása lehetővé tenné, hogy az utazni vágyóknak több idejük maradjon a nyaralás megtervezésére és magára a nyaralásra. Így a turizmus visszaeséséből származó veszteség is kisebb lenne az idén.

Ha a javaslatot megfogadják, a német családoknak több esélyük lehet idén a nyaralásra

Fotó: 123rf

A több lapban megjelent hír szerint a járvány Németország turisztikai iparágát is rendkívüli mértékben sújtja, a húsvéti bevételek például valószínűleg ott is teljesen elmaradnak.