Készpénzletétre váltott a Neckermann Magyarország

Forrás: turizmus.com

 2019. október 01. 09:46

Kaucióbiztosítás helyett készpénzletétre váltotta 3,4 milliárdos vagyoni biztosítékát a magyar Neckermann.

A N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. a korábbi, az Európai Utazási Biztosító (EUB) által nyújtott kaucióbiztosítás helyett immár készpénzletétben tartja a korábbi utazási forgalom alapján megállapított 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítékát, amely az utazásszervező cég esetleges csődje esetén fedezi az utasok kártalanítását – számol be a vg.hu.

A társaság ezzel is jelezni akarja, hogy anyagi helyzete stabil, és továbbra is mindent elkövet azért, hogy a Thomas Cook cégcsoport bedőlése ellenére teljesítse az utasok felé fennálló szerződéses kötelezettségeit.

Az MKEH utazási irodai nyilvántartása szerint a pénzbeni letétet a Neckermann a K & H BANK Zrt.-nél helyezte el.

A Világgazdaság kitér arra is, hogy a kapacitáslekötések után az utazási csomagokat a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. állította össze és adta el közvetlenül vagy viszonteladó utazásszervező partnerein keresztül, azért azok a magyar árualapba tartozó útnak minősülnek, ennek következtében a nem teljesítésért is ő felel. Ugyanakkor a becsődölt Thomas Cook-cégeknél a későbbiekben lekötött kapacitások igénybevétele kapcsán a magyar cég is károsult, hiszen az általa az ügyfeleknek visszatérített pénzt ők befizették. A magyar Neckermann kiadásai részleges megtérülését az érintett Thomas Cook-cégek biztosítóitól remélheti.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy hete csődbe ment és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook. A rá következő napokban a Thomas Cook leányvállalatai sorra csődbe mentek vagy csődvédelmet kértek.

A magyar Neckermann eközben azért dolgozik, hogy a külföldi anyacég helyzetéből adódó nehézségeket megoldja, a kialakult helyzetről és a folytatás esélyeiről Békefi Veronika, a cég ügyvezetője vasárnap exkluzív interjút adott a turizmus.com-nak, amelyet itt olvashat el.