Két év késéssel átadták a nagyváradi repülőtér új terminálját

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. augusztus 04. 17:13

Kedden átadták a nagyváradi nemzetközi repülőtér közel 26 millió lejes (1,87 milliárd forint) beruházással megépített új terminálját. A létesítmény átadása csaknem két évet késett.

A közel háromezer négyzetméteres terminál három sávon óránként 600 utas kiszolgálására lesz képes, és mostantól a belföldi indulásokat és érkezéseket, valamint a külföldi érkezéseket szolgálja ki. A terminál 4 check-in pulttal és 3 beszállókapuval rendelkezik.

A régi terminál ezentúl már csak a külföldi indulásokat bonyolítja le.

Pásztor Sándor, a repülőteret fenntartó Bihar megyei önkormányzat elnöke az átadáson elmondta: a repülőteret egy integrált projekt keretében fejlesztették, a terminál megépítése mellett kialakították a repülőtér 128 helyes parkolóját, és korszerűsítették a repülőtér országúti bekötését.

Az új terminál a belföldi indulásokat és érkezéseket, valamint a külföldi érkezéseket szolgálja ki

Fotó: Facebook / Aeroportul Oradea

"Ha késett is két évet a beruházás avatása, most minden technikai és személyi feltétel adott ahhoz, hogy nemzetközi járatok induljanak Nagyváradról" – jelentette ki az elnök.

A beruházás 25,94 millió lejbe került, melyből 18 milliót a központi költségvetésből, a fennmaradó részt a megyei önkormányzat által garantált bankhitelből biztosították.