Két évtizedes a SIW

Forrás: turizmus.com

 2017. május 18. 11:18

Idén ünnepelte 20. évfordulóját a minden év tavaszán megrendezett Slovenian Incoming Workshop, melynek Ljubljana adott otthon május 11 - 13. között.
A rendezvény előtt kétnapos study tour keretében a résztvevők megismerkedhettek Bled turisztikai látványosságaival, a Postojnai cseppkőbarlanngal, majd a túrát a szlovén tengerparton, Piranban zárták.

A workshopon több mint 300-an vettek részt, 42 országból. Európából leginkább Csehország, Olaszország, Ausztria, Németország és Horvátország utazásszervezői képviseltették magukat.

Európán kívül is számos országból érkeztek, az Államokból, Japánból, Indonéziából, Ausztráliából és Izraelből. Hazánkat a Cartour Kft, a Sielők.hu, a Globe Center Travel és a Nyakas & Társai Tours képviselte.

Közel 3000 üzleti megbeszélés született a workshop alatt, kiváló szervezésben, gasztronómiai különlegességekkel színesítve a napot. A záróesemény történelmi falak között, Ljubljana várában zajlott, élő zenével és ünnepi tortával.

 

 

Azon tour operátorok, akik szívesen ismerkedtek tovább az országgal, három különböző kirándulás közül választhattak: az aktív túra érintette Kranjska Gorát, a Vintgar-szurdokot és Bledet. A Zöld túra Kocevjen medvelessel indult és Dolenjska régióban zárult borkóstolóval, amíg az Egészség túra Szlovénia termál lehetőségeit járta körbe.

A szervezők (Szlovén Turisztikai Hivatal és Ljubljana városa) jövőre is várják a magyar utazásszervezőket, hiszen Szlovénia számára kiemelten fontosak honfitársaink.