Két hétig szünetel a forgalom a Déliben

Forrás: turizmus.com

 2018. október 03. 19:09

A vonatok többsége a kelenföldi állomásról indul, amely az M4-es metróval és a budai fonódó villamosokkal érhető el.

Október 4-től 17-én éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar. A két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

A munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok. A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

A Déli pályaudvar és környéke

Fotó: turizmus.com

A BKK és a MÁV-START egyeztetett arról, hogy az M4-es metrójáratok csúcsidőben gyakrabban közlekednek a karbantartás idején. Így Kelenföld vasútállomás megközelítését a belváros és Újbuda felől a sűrűbben közlekedő M4-es metróval, Közép- és Észak-Buda térségéből pedig a budai fonódó villamosokkal az M4-es metrót elérve javasolja a két közlekedési társaság. A BKK Futár utazástervező segítségével érdemes online, valós időben megtervezni az utazást a két vasútállomás között.

A BKK járatain a vasúti menetjegyek és bérletek nem érvényesek. Azonban ezek árát a vasúttársaság a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti szakaszra rész- és időarányosan visszatéríti. A bérletesek a fel nem használt szakaszra vonatkozó visszatérítési igénnyel a MÁV-START ügyfélszolgálatához fordulhatnak.

A kelenföldi vasútállomás jegypénztárában – kezelési költség levonása nélkül – kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt azok az utasok, akik a Déli pályaudvarig, illetve pályaudvarról érvényes jegyet váltottak elővételben.

Kapcsolódó cikkek

A világ első kézből

2018. szeptember 21.