Két indiai légitársaság csatlakozott a Hahn Airhez

Forrás: turizmus.com

 2019. április 16. 17:53

A belföldi forgalmat lebonyolító Vistara és a nemzetközi célpontokra is repülő SpiceJet is a Hahn Air hálózatának tagja lett.

A belföldi forgalmat lebonyolító Vistara központi hubjából, Delhiből 24 célállomásra repül, és heti 800 járatot teljesít. Flottája 22 Airbus 320-as típusból áll. Járatai a következő városokba üzemelnek Delhiből: Mumbai, Bengaluru, Hyderabad, Chennai, Pune, Ahmedabad, Lucknow, Goa, Varanasi, Guwahati, Bagdogra, Bhubaneswar, Srinagar, Jammu, Kochi, Chandigarh, Kolkata, Port Blair, Amritsar, Leh, Ranchi, Dibrugarh és Raipur. Fenállása óta összesen 13 millió utast szállított. A Tata Son és a Singapur Airlines tulajdonában lévő légitársaság 2012-ben kezdte meg üzemelését, első járata New Delhi és Mumbai között közlekedett.

A Hahn Air egyik új partnere a Vistara Airlines

Fotó: Wikimedia

A másik új partner a SpiceJet, amely számos új járatot indít az idei évben. A Bombardier Q-400s és Boeing 737-700/800/900 típusú gépekkel üzemeltető légitársaság május végétől beindítja Mumbaiból közvetlen járatait Hong Kongba, Jeddahba, Dubaiba, Colombóba, Dhakkába, Riyadhba, Bankgkokba és Katmanduba. Mumbai, India pénzügyi fővárosa fontos kiinduló állomása a légitársaságnak. Az új útvonalakon Boeing 737 NG típusú gépek fognak közlekedni. Ezzel egyidőben hat új belföldi járat is elstartol, többek között Mumbaiból Kolkatába és Chennaibó Varanasiba. A fapados SpiceJet 10 ország 60 városába repül.

A Hahn Airrel kötött szerződés értelmében mindkét légitársaság járataira lehet kiállítani jegyet HR okmányon, a Vistarara H1 járatszám alatt, míg a SpiceJetre saját járatszámai alatt.