Két Kanári-sziget start előtt

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2016. október 05. 21:08

Heteken belül elindulnak a Wizz Air új járatai a Kanári-szigetek magyarok által kevésbé ismert két tagjára, Fuerteventurára és Lanzarotéra. A két sziget turisztikai kínálatát a Spoon The Boat étteremhajón ismerhette meg a szakma.

A spanyol úti célok újabban felértékelődtek a magyar utazók szemében, és a várakozások szerint a két sziget is nagy tetszést arat majd körükben. Fuerteventurára október 30-án, Lanzarotéra november 2-án indul heti egy-egy közvetlen járat Budapestről.

A Fuerteventurai Turisztikai Szövetség, a Lanzarotei Turisztikai Hivatal és a ViaSale Travel Canarias egész napos desztinációbemutatóját megtisztelte jelenlétével José Ángel López Jorrín, Spanyolország magyarországi nagykövete is, aki elmondta: reméli, Tenerife és Gran Canaria után sikerül felkelteni a magyar turisták érdeklődését a két másik sziget iránt is.

 

Fuerteventura: több mint száz kilométer homokos part

Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség igazgatója sietett leszögezni: Fuerteventura és Lanzarote nem versenytársak, a két sziget turisztikai kínálata kiegészíti egymást.

Az Afrika partjaihoz legközelebb eső Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb tagja Tenerife után, 120 ezer lakossal és 110 ezer turisztikai férőhellyel. Idén hárommillió turista járt a szigeten, köztük egymillió német, de például Lengyelországból ez a sziget a leglátogatottabb spanyol úti cél évi 200 ezer utassal. A szigeten 45 négy- és ötcsillagos szálloda található, ezek teszik ki a szállodai férőhelyek négyötödét. A minőségi turizmust tartják szem előtt, ezért nem is tervezik a szállodai kapacitás bővítését.

 

A sziget több mint 100 kilométer hosszú homokos tengerpartot és évi több mint 3000 órányi napsütést tud nyújtani. Ezenkívül gazdag aktív turisztikai és ökoturisztikai kínálattal rendelkezik, a területén található Oasis Park a Kanári-szigetek legnagyobb állatkertje, új, 1200 férőhelyes kongresszusi központjába pedig egész Európából özönlenek a rendezvények résztvevői. A sziget érdekessége még, hogy sok szállodája pártolja a melegturizmust.

 

Lanzarote: a kontrasztok szigete

A tőle északkeletre található Lanzarote sok tekintetben más, mint a többi Kanári-sziget – mondta el Héctor Fernandez, a Lanzarotei Turisztikai Hivatal elnöke. A 125 ezer lakossal rendelkező Lanzarote a kontrasztok szigete, homokos tengerpartja viszonylag rövid, a többi sziklás, több száz tűzhányója pedig kifejezetten izgalmassá teszi a tájat. Számos természeti csodája és különleges látványosságai miatt azoknak ajánlott, akik nemcsak a strandon szeretnék eltölteni az idejüket. A sziget egyik érdekessége a világ egyetlen víz alatti szobormúzeuma, a Museo Atlántico, de érdemes kirándulást tenni a Lanzarote északi csücskénél lévő, apró La Graciosa szigetre is, ahol mintha megállt volna az idő.

 

Még itt is elkél a biztosítás

A rendezvény következő előadója, Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója szerint a két sziget közbiztonsága nagyon jó, és nem érintik őket a ma sok turisztikai desztinációnak ártó politikai feszültségek sem,, mégsem szabad elfelejtkezni arról, hogy az ide utazóknak utasbiztosításra is szükségük van. Az utasbiztosítási termékek – az Európai Egészségbiztosítási Kártyával ellentétben – többek között arra is alkalmasak, hogy az államinál magasabb színvonalú privát orvosi szolgáltatásokat igénybe vegyék velük.

A szakmai érdeklődők a nap hátralévő részében tovább ismerkedhettek a két sziget szállodáival, látnivalóival és fakultatív programjaival.