Két katalógussal indítja a szezont az Unitravel

Forrás: turizmus.com

 2015. március 12. 16:30

Eredményes évet zárt az Unitravel, a görög szigeteken számottevő bővüléssel – így összegezte a 2014-es szezont Urbantsok Gábor igazgató, az utazásszervező idei nyári árualap-bemutatóján csütörtökön.

Idén két katalógust jelentetett meg az Unitravel, széles árualappal. Az utazási iroda üdülési ajánlatait tartalmazó kiadványba ezúttal Horvátország és az egyéni utak is bekerültek, first minute áraik április 17-ig érvényesek. Ezt március végéig történő foglalás esetén további bónuszokkal egészítik ki: hét úti célnál ingyenes reptéri parkolással, ciprusi utazásnál ingyenes wellnessapartmannal 1éj/2 fő részére Siófokon, Málta választásánál pedig egy ötdimenziós show-val kedveskednek utasaiknak.

Urbantsok Gábor felhívta a viszonteladók figyelmét családi akciós áraikra, amelyek május 6-ig érvényesek, ezeknél az ajánlatoknál kifejezetten törekedtek a megfelelő méretű, kényelmes elhelyezésre a szálláshelyen. Három szállodában (Málta, Costa Brava, Zakynthos) Mackó Klubot is üzemeltetnek magyar nyelvű animátorral.

57 úti program 48 országban, 180 időpontban – ezekkel a számokkal összegezhető a másik, a kulturális körutazásokat tartalmazó katalógusuk kínálata, amely előfoglalási kedvezménnyel március végéig foglalható. Ebben idén is megtalálhatók az elmúlt években sikerrel futott ajánlatok. Hétvégi városlátogató programokat 13 városba hirdetnek, Stockholmtól Athénig, jellemzően 5 nap/4 éjszaka és 4 nap/3 éjszaka időtartammal és több indulási időponttal; törekednek a városközponti elhelyezésre.

A hagyományos autóbuszos körutazások mellett repülős-buszos kombinációban 9 desztniációt kínálnak, mint az igazgató fogalmazott, versenyképes áron, nagyon komoly kulturális tartalommal. Árualapjuknak ez a része évről évre erősödik. Vannak csillagtúráik is a mediterrán szigeteken, a charterjáratokhoz kapcsolódva, illetve tízféle egzotikus felfedező út szeptember-október során. A programokra árgaranciát és az előző évek tapasztalatai alapján 99 százalékos indulási garanciát vállalnak.

Az Unitravel két hagyományosan erős desztinációja, Ciprus és Málta is bemutatkozott turisztikai lehetőségeivel a rendezvényen. Ciprussal, hangsúlyozottan annak déli részével, 15 éve foglalkozik az utazásszervező, és egészen október végéig vannak ide útjai, Máltára pedig már 1995 óta szervez folyamatosan charterjáratokat és turistaprogramokat.

Ács Viktória, a budapesti ciprusi nagykövetség turizmusért is felelős munkatársa elmondta, a ciprusi turizmus tavaly 10 százalékos vendégszám és 8 százalékos bevétel-növekedést könyvelhetett el, Magyarországról 12 200 fő érkezett, ami megfelel az előző évek tendenciájának. Hozzáfűzte: az orosz turisták elmaradása miatt a kis piacok most felértékelődnek, ennek következményeként a magyar turisták is jobb árakhoz jutnak. Miután a nemzeti légitársaság, a Cyprus Airways januárban csődbe ment, idén már csak a Wizz Air közlekedik a szigetországba Budapestről, télen heti 2 járattal, a nyári időszakban heti 5 járattal.

Hangya Edina, a Máltai Turisztikai Hivatal budapesti képviselet-vezetője többek között arról számolt be, hogy 2012 óta évi tíz százalékkal növekszik a turistaforgalom a csöppnyi Máltán, 2014-ben már 1,6 millió vendéget fogadtak, s az ország GDP-jének 30 százalékát adja ez az ágazat. Tavaly 17 ezer magyar kereste fel a szigetországot, ahová az Air Máltával és a Wizz Airrel lehet eljutni, nyáron heti 6 járattal. A Wizz Air 2013-as járatnyitása óta egyre több magyar érkezik munkavégzés és nyelvtanulás céljából, de jelentősen nőtt a turisták száma is.

Az Unitravel 2015-ben heti két charterjáratot (hétfő és péntek) közlekedtet Máltára, a húsvéti szünettől egészen az őszi szünetig, légitársasági partnere az Air Malta.