Két koronavírusos beteg van Magyarországon

Forrás: MTI

 2020. március 04. 19:01

Két Budapesten tanuló iráni diákot koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani. Elindult a ferződésről tájékoztató hivatalos magyar weboldal.

Az első két fertőzött külföldi, iráni diákok, egyelőre tünetmentesek, de a szükséges eljárásnak megfelelően a Szent László Kórházba szállították őket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

„Megjelent a koronavírus-fertőzés az országban. Mától kezdődően a védekezés szakaszába léptünk. Minden nap délben ülésezik az operatív törzs, és utána tájékoztatják a sajtót” – mondta a kormányfő.

A védekezés szakaszába léptünk

Fotó: 123rf.com

Az operatív törzs megállapította, hogy a védekezéshez minden szükséges személyi, tárgyi és jogi feltétel rendelkezésre áll, így van megfelelő létszámú, felkészült orvos és ápoló, eszközök, például maszkok, és a helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok, melyek alapján az orvosok rendőrök, közigazgatási szakemberek végezhetik munkájukat.

Létrehoztak egy hivatalos weboldalt is, ahol folyamatosan frissülő információk találhatók a koronavírus magyarországi terjedéséről. Az oldal IDE kattintva érhető el.