Két magyar városból naponta buszozhatunk Európa Kulturális Fővárosába

Forrás: turizmus.com

 2019. május 16. 14:13

Május 16-tól közvetlen összeköttetést teremt Plovdivba a FlixBus. Budapestről és Szegedről is minden nap indulnak éjszakai távolsági buszok Bulgária második legnagyobb városába.

A céggel 2018 márciusa óta átszállás nélkül lehet eljutni három magyar városból Szófiába, most a hálózat tovább terjeszkedik egészen Plovdivig, a város iránt megnövekedő érdeklődésre reagálva.

Plovdiv 2019 végéig viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet, ennek keretében közel 300 projekt valósul meg Bulgáriában az év során. A következő hónapokban a város számos kulturális programnak ad otthont. Egész nyáron zajlik majd a napjainkban is működő római színházában az Opera Open, ami az opera és balett műfajának legnagyobbjait hivatott felvonultatni.

Plovdiv ókori színháza

Fotó: pixabay.com

Június végén a Hills of Rock fesztivál a modernebb zenei műfajok kedvelőinek szól. A filmek iránt érdeklődőket szabadtéri mozivá alakított parkok várják, de nemzetközi utcaszínházi előadásokkal is szembe találhatják magukat azok, akik Plovdiv felfedezésére indulnak a nyári hónapokban.

Plovdiv mellett idén az olasz Matera is viseli a kulturális főváros címet. A település szintén része a FlixBus európai hálózatának, az Olaszországban már elérhető belföldi járatoknak köszönhetően több városból, így Bariból, Nápolyból, Salernóból és Pompeiből is egyszerűen meglátogatható – közölte a mobilitási cég, amely a közelmúltban kebelezte be az Eurolinest.